Вярно е , че в бюджет 2018 се дават много

...
Вярно е , че в бюджет 2018 се дават много
Коментари Харесай

Дянков разнищи бюджет 2018 и разказа за необикновена случка със семейство от Враца в самолета от Лондон

" Вярно е, че в бюджет 2018 се дават доста повече пари за опазване на здравето. Факт е, че с всяка година парите са повече, само че някакси системата ги усвоява, а положението на опазването на здравето не се усъвършенства. " Това разяснява пред Нова телевизия някогашният финансов министър Симеон Дянков.

" Аз се надявах, че министърът на опазването на здравето, като някогашен финансист ще усъвършенства обстановката. За страдание обаче метода не е заменен. Мораториумите са неверна политика. Това не трябваше да се случва в този момент ", безапелационен е той.

" В системата на опазването на здравето по 300-400 млн. лева влизат. Трябва да се гледа клинична пътека по клинична пътека, с цел да се уточнят нещата. ", счита Дянков.

" На макроикономическо равнище България пораства. Тази година с 4%, следващата година може да стигнем и заветните 5%. Трябва обаче да отбележим, че това се случва, тъй като Европа пораства. Тази година ще е първата от 7 положителни години. Тези проценти обаче се създават най-вече в западна България и в огромните градове. Според мен би трябвало да се прегледа област по област. Необходимо е мислене по райони. ", прецизира някогашният финансов министър.

" Вчера вечер, прибирайки се от Лондон, седях до едно семейство от Враца, което се връщаше да живее и работи в България. Но се връщаше да работи в Пловдив. В огромните градове, икономическият напредък е доста забележим. Северна България обаче се обезлюдява - там стопанската система е застопорена. ", описа той.

" Според мен ръководството сега е устойчиво и ще остане такова. Идва и Председателство. Това постоянно носи позитивни промени. Забелязва се в цяла Европа. ", счита Дянков.

" Всеки % спомагателен растеж дава към милиард повече за харчене в страната. Това значи, че за 2018 година ще се образува спомагателен бюджет над открития за обучение, да вземем за пример ", изяснява финансистът.

Според Симеон Дянков има база политиците към този момент да са си научили уроците и да не се вършат едни и същи неточности.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР