Вярно е, че парите в бюджета на София за 2024

...
Вярно е, че парите в бюджета на София за 2024
Коментари Харесай

Вили Лилков: Необходимо е да се актуализират наемите, на които се отдава общинската собственост

Вярно е, че парите в бюджета на София за 2024 година Няма да стигнат в случай че желаеме да създадем всичко, което е на дневен ред и от което се нуждае София. От друга страна обаче бюджетът пораства всяка година, ще се опитаме да го вдигнем, като увеличим приходната част. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ общинският консултант от “Синя София ” Вили Лилков.

По думите му точно това са и огромна част от предложенията на общинските съветници – да бъдат вдигнати приходите. За образец Лилков уточни събираемостта на налозите и таксите, да бъдат увеличени приходите от санкции и наказания, както и да се актуализират наемите, на които се отдава общинската благосъстоятелност.

500 млн. лева са планувани за градския превоз на столицата, а съгласно Вили Лилков средствата не са доста, тъй като се строят нови метростанции по отношение на разширението на метрото.

„ В градския превоз не става въпрос единствено за возилата, би трябвало да подобрим и материалната база, както и сервизите и депата за транспортните средства “, изясни още той.

Не би трябвало да забравяме и образованието, като към 40% повече са средствата в бюджета за него тази година, добави общинският консултант.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР