Вярно е, че е имало насрещни жалби и сигнали преди

...
Вярно е, че е имало насрещни жалби и сигнали преди
Коментари Харесай

Демерджиев: Жалбите преди убийството на Иван Владимиров не са за заплахи за насилие

Вярно е, че е имало насрещни тъжби и сигнали преди убийството на психолога Иван Владимиров, удостовери при визитата си в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Има формирана проверка в Пето районно ръководство на столичната дирекция на вътрешните работи, напомни той. 

" Особеното е обаче, че тези тъжби и сигнали не са за закани за принуждение и разпра. Трябвало е да дадат индикация при всички случаи на полицейските чиновници, че може да ескалира спорът, само че в нито един от тези тъжби и сигнали няма ясно недоволство от физическа разпра, още по-малко - опасност или закана за ликвидиране ", сподели министър Иван Демерджиев. 

На въпрос дали е допустимо сигналите да са били манипулирани от служителите на реда, министърът отговори, че хипотетично е допустимо, и в случай че има такива данни, това е закононарушение и ще бъдат взети ограничения. Мъжът е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи толкоз обратно във времето - преди повече от 20 години, добави Демерджиев. По думите му въпросът е дали е трябвало да му бъде отнето оръжието и " ще има отговор ". 

Не може да се чака, че ние за шест месеца можем да решим всички проблеми в Министерство на вътрешните работи, натрупвани десетки години обратно във времето, разяснява министърът. Той добави, че още при започване на мандата на служебното държавно управление са дадени инструкции за предварителната защита на сходни случаи, тъй като са видели, че има проблем в тази посока. Сега основният секретар още веднъж обръща внимание на всеки един началник и персонално ще носи отговорност, в случай че сходни случаи не бъдат тествани и третирани навреме, уточни министърът. Според него явно би трябвало време, с цел да могат чиновниците да възприемат тези инструкции и да стартират да ги извършват прецизно. Ще създадем всичко належащо това да се случи, сподели още Демерджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР