Вярата на българския народ да кове съдбата си със собствените

...
Вярата на българския народ да кове съдбата си със собствените
Коментари Харесай

Радев: Вярата на нашия народ в неговите собствени сили ни е нужна и днес

 Вярата на българския народ да кове ориста си със личните си ръце е нужна и през днешния ден. Нека помним, че нашите предшественици избраха дружно ориста си и бъдещето си на свободни и самостоятелни българи. От нашата единна воля и задружни старания зависи да опазваме свободата и независимостта на родината, с цел да остане онази основа, от която да черпят религия и сили идните генерации. Да живее свободна и самостоятелна България ". Това съобщи президентът в словото си във връзка Деня на независимостта 22 септември.

" Възраждането и триумфа на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново – нашата историческа и духовна столица. Неслучайно преди 113 години прокламацията за независимостта  се огласява точно от там. Става ясно, че българската страна заема своето почтено място на европейската и международна сцена, че възродена България няма да бъде подвластна към този момент на никого ", добави Радев. И подсети на всички българи, че би трябвало да се гордеем с предшествениците ни.

" Този огромен исторически акт не е плод на случайност. Независимостта на България е реализирана с политическа предвидливост и дипломатическа мъдрост, с самообладание и разсъдък. За българите оповестяването на незасимостта е морална победа. Решителното разкъсване със зависимостите от предишното утвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите лични сили ", сподели още президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР