Вяра Тодева съобщи, че трябва да бъде възстановена проектната документация

...
Вяра Тодева съобщи, че трябва да бъде възстановена проектната документация
Коментари Харесай

Областният управител на София успокои: Няма да местим МОЧА тази година


Вяра Тодева заяви, че би трябвало да бъде възобновена плановата документи на Паметника, както и да бъде изследвана опцията скулптурните фигури и барелефи да бъдат експонирани в Националната изложба

Към днешна дата Областната администрация на София-град не може да се ангажира с съответен период в границите на тази година за завършване на преместването на Монумент „ Паметник на Съветската войска “. Това се показва в известие до медиите.

След запитване от Националната изложба излиза наяве, че вероятно експониране на детайли от монумента в Музея за изкуството от интервала на социализма ще е допустимо след правенето на голям брой спомагателни експертни оценки и разбори.

„ Необходим е геофизически и геологически разбор на терена и подземната му част, с цел да се реши дали монументът може да бъде устойчиво подложен. Необходим е и инженерен план. По данни от Националната изложба, все още не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника - данни, които наложително би трябвало да участват в плановата документи за построяването на „ Паметника на Съветската войска “, осведомят кабинета на Вяра Тодева. 

Документите са били изискани от Столична община.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР