Вяра Тодева изпълни партийното назначение на ПП-ДБ и няма да

...
Вяра Тодева изпълни партийното назначение на ПП-ДБ и няма да
Коментари Харесай

ППДБ победиха на косъм и искат всичко: Ваня Григорова

Вяра Тодева извърши партийното предопределение на ПП-ДБ и няма да реализира нищо, с изключение на да забави с две седмици работата на Столичния общински съвет, по този начин общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия Ваня Григорова разяснява пред бТВ върнатото от регионалния шеф на София решение за състава на комисиите в СОС и избора на заместник-председатели.

" ПП-ДБ победиха на косъм на локалния избор и с този косъм желаят да завоюват всичко… Проблемът е чисто честен, тъй като ПП-ДБ да бяха тези, които обясняваха, че в този момент, незабавно, незабавно би трябвало да гласуваме за техен претендент, с цел да можем да стартираме работа в Столичния общински съвет.

А откакто гласоподаваха сътрудниците за техен претендент и той беше определен, те взеха решение, че би трябвало да блокират работата, тъй като желаеха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен по отношение на изборната тежест на всяка една група общински съветници. ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, т.е. председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това че, те упорстваха да вземат всички съществени комисии, всички най-големи ", изясни тя.

Григорова описа, че по време на диалозите, в дебатите на масата на договарянията, са отишли, с цел да им се каже, че не може да взема всичко.

" Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на ръководител на СОС единствено тъй като вие настоявате да е ваш и в този момент да няма избори на комисия, тъй като вие настоявате да превземете всички съществени комисии. Нормално е да има някакъв баланс в Столичния общински съвет и да има либерален надзор на това, което вършат ръководещите ", настоя тя.

Ваня Григорова, която оглави комисията по опазване на здравето и обществени въпроси в СОС, сподели, че предпочитала превоза, само че такова било контрактувано в групата на левицата.

Попитана дали има компетентност в областта на опазването на здравето, Григорова на собствен ред попита: Дали всички министър-председатели имат компетентност в опазването на здравето, в обществената политика.

Тя упрекна водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в работа против столичните социалисти на локалните избори, тъй като още в предизборната акция алената лидерка споделила, че Григорова като претендент на лявата коалиция нямам късмет.

По думите ѝ " Възраждане " са помогнали на Васил Терзиев да стане кмет на столицата:

" Благодарение на напъните на Костадин Костадинов и " Възраждане " бе определен Терзиев за кмет, тъй като в предизборната си акция той обясняваше, че аз съм най-голямото зло - т.е., или би трябвало да се гласоподава за " Възраждане ", или за Терзиев, тъй че Костадинов спомогна за избирането за Терзиев ".

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР