Вяло върви подготовката за 8-ми декември, Коледа и Нова година

...
Вяло върви подготовката за 8-ми декември, Коледа и Нова година
Коментари Харесай

Ще останат ли варненските заведения и хотели празни по празниците?

" Вяло върви подготовката за 8-ми декември, Коледа и Нова година във Варна. Декември по принцип постоянно е бил мощен откъм фирмени празненства, само че от предходната година те секнаха. По това време бяхме тотално затворени, тази година хората са наплашени, доста е тежко ".

Това показа за Varna24.bg Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България. 

" Полезен ход е само да ни се изпълнят настояванията - безплатните проби в действителност да станат безвъзмездни, тъй като народа обедня. Имайки поради обстановката, в която се намираме, може да стане и още по-зле. Токът за бизнеса се подвигна фрапантно с близо 5 пъти. Като прибавим над 80% спад в оборота няма по какъв начин да издържим повече от месец. 

Срещу заповедта за зеления документ сме завели групов иск, само че това е дълъг и тежък развой и като се има поради, че в международен мащаб няма извоювано дело, нямаме вяра. Аргументите са, че животът и здравето на хората са над всичко, тъй че нямаме късмет да спечелим сходно дело, макар пропуснатите изгоди и удар по бизнеса.

Надяваме се, че този зелен документ е единствения ни късмет да имаме опцията да работим, а не да бъдем затворени без компенсации, само че той би трябвало да важи за всички търговски обекти, за държавна и общинска администрация, с цел да не рефлектира единствено върху нашия отрасъл. Освен това настояването ни е зеленият документ и тестванията да важат единствено до момента в който сме в тъмночервената зона. Ако на всички места важи това условие няма да губим и фрагментите си, тъй като на всички места условията ще са идентични ", разяснява Марин Сотиров. 

Ето какво показа за Varna24.bg и Павлин Косев, ръководител на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите във Варна :

" Продължаваме да сме в предизвикателство след предизвикателство. Все по-трудно, друго и динамично се трансформира ситуацията. Връщам се през юни, когато ни заляха дъждовете, по-късно ексцентричния летен сезон, при който ни заляха туристи и ни хванаха неподготвени и без личен състав...С пандемичната конюнктура по-късно се усложниха нещата. Колкото да си мислим, че ставаме все по-адаптивни, толкоз излизат все нови провокации, които ни карат да се съобразяваме с новите условия. 

В навечерието сме на коледно-новогодишните празници и фирмени мероприятия. Време, в което всяка една компания желае да награди личния състав си, да го почерпи, да разхлабен хората в неофициална конюнктура. Има огромен интерес от страна на компаниите. Зеленият документ, колкото и да го отричаха много сътрудници, е мотиватор и опция за нас. За новогодишните пътеки доста едва вървят записванията, макар ползата. Много хора се тормозят дали няма да са в карантина, непредвидими са нещата.

Студентският празник за градските хотели не е интензивно мероприятие. Студентите наемат къщи, вървят по планиските курорти. При нас в курортите имаше преди години организация, в този момент множеството хотели са затворени там. Така че, не чакам всеобщи мероприятия, множеството компании са с по 10-15 чиновници. 

Относно това дали са се наложили фрапантни съкращения, ние лятото го изкарахме с едно ядро от личен състав. Наехме малко сезонни чиновници, мениджърските ни екипи бяха влезнали съществено в индустриалния развой. Сега чистим отпуски, само че всеобщи съкращения нямаме ", изясни Павлин Косев. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР