VW представя ID.2all Concept: електромобил за 27 хил. долара. Хечът

...
VW представя ID.2all Concept: електромобил за 27 хил. долара. Хечът
Коментари Харесай

Volkswagen „вади“ малки електрички, нещо като e-Golf „единичка“

VW показва ID.2all Concept: електрически автомобил за 27 хиляди $. Хечът с размери на Polo дава обещание вътрешно пространство като в Golf, пробег от 450 километра и 223 к.с. за 7 секунди от 0 до 100 км в час.

Volkswagen ускори борбата си за доминиране на пазара на електрически транспортни средства с ID.2all, който европейските дилъри на VW ще оферират от 2025 година

Тази цена в евро се равнява на 27 000 $ или 22 000 паунда, което би трансформирало ID.2 в най-достъпния електрически автомобил на VW и би дало на компанията нещо, което да ѝ помогне да се пребори с дълго чакания Tesla Model 2 и вълната от нападателно ценово насочени електрически автомобили, които ще си проправят път от Китай през идващите години. 

Но на ниска цена не значи постепенно. VW твърди, че единичният електромотор с мощ 223 к.с. на ID.2 ще му разреши да доближи 100 км/ч за по-малко от 7 секунди – може би единствено половин секунда след сегашния Golf GTI.

ID.2all се движи върху скъсена версия на същата електрическа платформа MEB, която е употребена при всички електрически коли на VW от ID.3 до ID.Buzz, само че до момента в който при версиите с един мотор на тези коли задвижващият елемент е ситуиран откъм гърба и задвижва задните колела, при ID.2 разположението на мотора начело и задвижването на предните колела е по-близко до това на стандартен дребен автомобил, задвижван от ДВГ. 

А ID.2all е дребен, най-малко извън. С дължина от 4 050 мм той в действителност е малко по-къс от настоящето Polo, само че междуосието от 2 600 мм е по-близо до това на Golf, а VW дава обещание сходно вътрешно пространство.

“Вижда се ” ехото от Golf 1

Вероятно сте забелязали, че пространството не е единственото общо нещо, което ID.2all има с Golf. Грубoватият дизайн на новия EV, и по-специално С-колоната, която VW оприличава на обтегнат лък явно е въодушевен от работата на Джуджаро по истинския Golf от 1974 година и ни споделиха, че ще стане обща линия за други бъдещи Volkswagen.

По-добра технология за информационно-развлекателните системи

Подобно на множеството нови коли, интериорът на ID.2all е доминиран от цифровите екрани: в този случай 10,9-инчов инструментален екран и втори 12,9-инчов таблет, инсталиран над централния тунел. 

По-големият е сензорен екран, естествено, само че е отлично да се види, че Volkswagen го е съчетал с въртящ се контролер на тунела в миг, когато доста други автомобилни производители, в това число BMW, които са пионери в тази идея, се отхвърлят от нея.

Други положителни моменти. „ Аналогови “ клавиши за контролиране на температурата, ситуирани под екрана, а кормилото има бутони за ръководство в жанр тъпан на мястото на неприятните чувствителни на досег бутони, употребявани от доста от днешните Volkswagen-и.

Приятен жест е „ приветстващата “ графика, която демонстрира цифрова анимация на придвижването на ID.2all от огромния екран към по-малкия, а двойката е обвързвана и по други способи. 

В допълнение към модерните графики по дифолт, водачите могат да изберат демодиран екран на скоростомера и радиото в жанр Beetle или опция в жанр 80-те години, която наподобява на касетофон и е съчетана с инструментален пакет, който наподобява като този на Golf от края на 70-те години.

Пространство от класа на Golf в опаковка с размерите на Polo

Що се отнася до вътрешното пространство, ID.2all има доста повече, в сравнение с истинският Golf. Дори с вдигнати седалки разполагате с 440 литра багажно пространство, само че то нараства до 1330 литра, в случай че употребявате сгъваемите задни седалки. 

Сгънете и предната пътническа седалка и можете да придвижите 2 метра и 20 сантиметра дървени греди от магазина за строителни материали. И защото моторът е начело, а не откъм гърба, както е при други модели, производни на MEB, под пода на багажника има голямо пространство за предпазване, а под задната скамейка има още едно заключващо се поделение, в което да приберете кабела за зареждане.

От Volkswagen настояват, че батерията може да бъде заредена от 10 до 80% за 20 минути благодарение на бързо зарядно устройство, само че не загатват дали ще приема повече от 170 kW, на които се радват неотдавна осъвременените ID.3 и ID.Buzz. 

Споменава се за вградено зарядно устройство с мощ 11 kW и се твърди, че пробегът на електрическо задвижване по WLTP е към 450 км, „ тъй че дестинацията може да бъде достигната без проблеми, даже и при дълги пътувания “.

Серийният ID.2 ще се продава в Европа след две години, само че той няма да бъде най-малкият модел на ID за дълго. VW възнамерява и още по-достъпен ID.1, който може да коства единствено 20 000 евро (21 400 $ / 17 600 паунда). 

Нито един от тези коли няма да стигне до Съединени американски щати, където ID.3 също видимо отсъства. Но ID.2 е един от не по-малко от 10 електрически модела, които Volkswagen ще пусне на пазара през идващите три години, някои от които, в това число седанът ID.7 и ID.Buzz с дълга база, ще стигнат до Съединени американски щати.

VW удостоверява дребен електрически хечбек ID.1 с цена под 21 хиляди $

Очаква се по-малкият електрически модел на Volkswagen да има почти същия размер като суперминито Polo. Volkswagen удостовери, че с изключение на идния стилен електрически автомобил ID.2 ще създава и още по-евтин автомобил, наименуван ID.1. Новият модел ще разшири границите на опциите на автомобилните производители за произвеждане на наличен електрически автомобил.

ID.1 ще бъде дребен хечбек с пет порти, за който се оповестява, че стилът му ще припомня този на ID.3, основан да размени e-Up!. Може да се появят и няколко производни, в това число кросоувър ID.1 Crozz и ван e-Roomzz.

Докато серийният автомобил, основан на концепцията ID 2all, ще бъде на цена под 25 000 евро (26 376 щатски $ по настоящия валутен курс), ID 1 ще коства по-малко от 20 000 евро (21 100 щатски долара).

Въпреки че двата модела ще имат доста общи черти, първият се чака да има по-големи, съвсем кросоувърски пропорции, до момента в който вторият ще наподобява повече на хечбек.

„ Работим и по автомобил с цена под 20 000 евро, който ще бъде още по-голямо предизвикателство “, съобщи Томас Шефер, началник на марката VW. „ Това е част от нашето ДНК, където Volkswagen има и ангажимент, който всички би трябвало да приемем, и работим с цялостна пара. През идващите няколко месеца ще докладваме за това.

Шефер обаче призна, че основаването на този автомобил не е елементарно, като съобщи, че VW ще би трябвало да работи за основаването на икономии от мащаба, с цел да направи ID.1 печеливш.

За благополучие, автомобилният производител разполага със сродни марки, като Škoda и Cupra, посредством които може да се продава модифицирана версия на автомобила.

Това ще помогне да се понижат индустриалните разноски, само че се чака автомобилният производител да употребява и по-евтини химикали за литиево-желязо-фосфатни акумулатори, с цел да помогне за това, оповестява Autocar.

Тези кафези не са толкоз енергийно плътни, колкото литиево-йонните акумулатори, само че това има малко по-малко значение при по-малък и лек автомобил.

Очаква се автомобилът да бъде с почти същия размер като Polo, само че въпреки всичко може да бъде задоволително огромен, с цел да носи 57 kWh акумулатори. Това може да му обезпечи пробег от към 402 км, което би било доста усъвършенстване спрямо VW e-Up!

За страдание, поради размерите му, VW надали ще предлага ID.1 (или ID.2, в този смисъл) в Северна Америка. Електрическият градски автомобил евентуално ще бъде стеснен до Европа и други пазари, чиито купувачи ценят дребните коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР