Военновъздушните сили искат 5,8 милиарда долара за изграждането на близо 2000 самолета Valkyrie, задвижвани от изкуствен интелект, като част от своята инициатива за „следващо поколение господство във въздуха“

...
ВВС поискаха 5,8 милиарда долара в бюджета си за създаване
Коментари Харесай

ВВС поискаха 5,8 милиарда долара в бюджета си за създаване на XQ, управляван от изкуствен интелект Самолет 58A Valkyrie.

Автономните летателни апарати са идеални за изпълнение на самоубийствени мисии и защита на пилоти, казват от Военновъздушните сили.

Защитниците на правата на човека казват, че позволяването на технологията да отнема животи преминава морална граница.< /p>

Въздушните сили търсят многомилиардна бюджетна помощ за изграждането на между 1000 и 2000 безпилотни самолета, задвижвани от пилоти с изкуствен интелект.

Самолетите XQ-58A Valkyrie са предназначени да служат като роботизиран пилот за човешки летци, осигуряващи прикритие и маневриране в сценарии, при които пилот от плът и кръв може да се затрудни, съобщава The New York Times - и те са идеални за самоубийствени мисии, в които е малко вероятно човек да се върне.

По-късно тази година корабът ще бъде тестван в симулация, където ще създаде своя собствена стратегия за преследване и убиване на цел над Мексиканския залив, съобщи Times.

Вътрешна информация по-рано съобщи за този модел на Valkyrie може да пътува с 550 мили в час. Оперативната му височина е 45 000 фута, с обхват от 3000 морски мили. Други модели, като бомбардировача XB-70 Valkyrie, излетян за първи път през 1964 г., изискват пилоти в пилотската кабина и са създадени само няколко самолета от този вид.

Бюджетната оценка, която Конгресът все още не е одобрила, изброява 5,8 милиарда долара разходи за пет години за изграждане на превозните средства. Това идва след няколко години тестови полети от военновъздушните сили, в които превозното средство е използвано като връзка за данни за F-22, F-35 и програмата Skyborg на военновъздушните сили, която е система с активиран изкуствен интелект за управление на безпилотни самолети като Valkyrie.

Таймс съобщи, че всеки Valkyrie ще струва между $3 милиона и $25 милиона - много по-малко от пилотиран пилотен самолет.

Представителите на ВВС и Министерството на отбраната не го направиха веднага отговорете на запитването на Insider за коментар.

Докато програмата на ВВС „Следващо поколение въздушно господство“ получи широка военна подкрепа, защитниците на човешките права са загрижени, че безпилотните бойни машини проправят пътя към „Терминатор“- стил дистопично бъдеще.

„Вие прекрачвате морална граница, като възлагате убийствата на машини – като позволявате на компютърни сензори, а не на хора, да отнемат човешки живот“, Мери Уеърхам, директор по застъпничеството на оръжейния отдел на Хюман Райтс Уоч, привърженик на международните ограничения върху автономните смъртоносни оръжия, каза пред Times.

Други противници на AI-оръжията, като нестопанската организация Future of Life Institute, наричат ​​тези постижения „кланица“, тъй като алгоритмичното решение- производството на оръжия позволява по-бърза битка, която може да увеличи заплахите от бърза ескалация на конфликта и непредсказуемостта - както и риска от създаване на оръжия за масово унищожение.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза още през 2019 г., че „машините със силата и дискретността да отнемат животи без човешко участие са политически неприемливи, морално отблъскващи и трябва да бъдат забранени от международното право.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР