ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 13 удара по

...
ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 13 удара по
Коментари Харесай

Украйна ликвидирала около 106 720 руски военни

Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 13 удара по регионите на дислокация на съветските войски, а ракетни и артилерийски подразделения поразиха два региона на централизация на жива мощ и военна техника на съперника.

Това се споделя в отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 1 януари, оповестен във " Facebook " и представен от " Укринформ ".

Според Генералния щаб съветските войски са нанесли 35 въздушни удара денем. В частност съперникът употребява безпилотни самолети " Шахед-136 " — всички те бяха свалени от подразделения на Силите за защита на Украйна.

През последното денонощие съветските войски са направили 16 офанзиви с MLRS, в това число против детската болница в град Херсон.

Заплахата от противников въздушни удари и ракетни офанзиви остава на цялата територия на Украйна.
 Руските военни настояват, че удрят по хранилища за дронове в Украйна
Руските военни настояват, че удрят по хранилища за дронове в Украйна

Осуетили проекти на Киев за набези против Русия

" Противникът , изгубил 760 души единствено през вчерашния ден, продължава опитите за настъпателни дейности в Бахмутското направление и се пробва да усъвършенства тактическата позиция на своите войски в купянското, лиманското и авдиевското направление. Противникът поддържа защита в новопавловското и запорожското направление и прегрупира войските в Херсонско направление ", означават от Генералния щаб.

Установено е, че за дестабилизиране на филантропичната обстановка във краткотрайно окупираните територии на Херсонска област и принуждаване на локалното население към " доброволна евакуация ", съветските войски обстрелват с минохвъргачки Олешки, Гола Пристан, Плавни, както и вилни селища сред посочените селища.

Във краткотрайно окупирания Крим не престават мобилизационните ограничения. Според Генералния щаб военните комисариати са почнали инспекция на описите с хора, които към момента не са взели участие в пълномащабното навлизане в Украйна и подлежат на набор за " готовност " през 2023 година

Към 1 януари Силите за защита са ликвидирали към 106 720 съветски военни в Украйна, съгласно данни на Киев.
 Без придвижване на фронта, 45 дрона с новогодишен привет за Украйна
Без придвижване на фронта, 45 дрона с новогодишен привет за Украйна

На този стадий украинската страна не дава информация за провалите

Припомняме, че съветското министерство на защитата разяснява ударите, нанесени против Украйна на 31 декември и в навечерието на Нова година: съгласно министерството задачата им са били " обекти на отбранително-промишления комплекс на страната , занимаващи се с производството на бойни дронове ".

В изказване на Министерството на защитата се споделя още, че съветските удари са " поразили местата за предпазване и изстрелване на безпилотните самолети ".

Според изказването на представителя на съветското МО Игор Конашенков с ударите на 31 декември Р усия е осуетила проекти на Киев за набези против Русия. " Плановете на киевския режим да извърши терористични офанзиви против Руската федерация в близко бъдеще бяха осуетени ", съобщи Конашенков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР