ВВС на Украйна намалиха активността си, а Русия пусна ОхотникДо

...
ВВС на Украйна намалиха активността си, а Русия пусна ОхотникДо
Коментари Харесай

Руската авиация възпира контранастъплението на въоръжените сили на Украйна

Военновъздушни сили на Украйна понижиха интензивността си, а Русия пусна " Охотник "

До първата седмица на юли настъпателният капацитет на Въоръжените сили на Украйна (UAF) беше значително пресушен. Чрез цялостната готовност на мъжкото население Киев набра доста бойци и офицери, само че им липсва оръжие, военна и специфична техника (ВВСТ). Особено остро е ситуацията в пилотираната авиация. Военновъздушните сили на Украйна (ВВСУ) внезапно понижиха интензивността си по фронтовата линия от втората половина на юни.

Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) твърдо държат господството във въздуха, тъй че даже редките полети нерядко са последни за украинските екипажи. Близо до Орехово на 18 юни бойци смъкнаха Ми-8, който стана 240-ият украински хеликоптер, погубен по време на специфична интервенция. Друг сходен уред падна на земята на 3 юли.

Поради ниската интензивност на Военновъздушни сили на Украйна за две седмици броят на унищожените самолети с „ Тризъбец “ (тризъбец на княз Владимир) на борда остана 444. Сметката доближи това число, откакто съветски изстребители смъкнаха Су27 край Красноармейск, а зенитчиците записаха в своята сметка различен Су-27, който се разруши край Краматорск.

Името на този град се загатва и в подтекста на удара на 27 юни по пункта за краткотрайно дислокиране на 56-а обособена мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна. Според уточняващ отчет на Министерството на защитата на Руската федерация (МО на РФ) от 29 юни, по време на въздушното нахлуване петдесет офицери от въоръжените сили на Украйна (включително двама генерали), взели участие в щабното съвещание, като както и до 20 задгранични наемници и военни съветници бяха унищожени.

Загубите на пилотирани самолети на ВВСУ още веднъж се усилиха през юли: на втори юли беше свален Су-25, на трети - Су-27, а на четвърти - три Су-25 едновременно. В първия ден на юли съветските летци, дружно с моряците, нанесоха ракетен удар по командните пунктове на Донецката оперативно-тактическа група.

Въпреки цялата си мощност въздушните и надводните ракетни носители имат забележителен минус. Те се виждат добре от техническото разузнаване на страните от НАТО. Юрий Игнат, консултант на командването на Военновъздушните сили на Украйна, се похвали в ефира на телемарафона: „ Нашите съдружници непрестанно поддържат Украйна. Информацията, която идва за политане на стратегическа авиация от далечни летища, за Далечната авиация и други данни ни се дават от нашите сътрудници “, сподели той.

Междувременно в края на юни задгранични източници оповестиха за първите случаи на бойно потребление на най-новия безпилотен ударен комплекс С-70 „ Охотник “, създаден от ОКБ. „ П.О. Сухой “. Все още няма мнения от Министерството на защитата на РФ. В доказателство за информацията си задгранични специалисти цитират фрагменти, снимани от очевидци на неотдавнашните въздушни удари в Сумска и Киевска области. На тях се угаждат очертанията на самолета С-70.

Поради слабата видимост за радарните средства, " Охотник " може да премине неусетно през въздушното пространство над територията на съперника. В първата нощ на юли имаше известия за мощна детонация в Киев, която докара до прекъсване на тока в няколко региона. Градските управляващи обаче показаха " следена детонация " като причина за случая.

Но командващият Обединените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев даде съвет на популацията: „ Сумското направление остава най-опасното. Призовавам всички жители, живеещи в пограничните региони на Сумска област, да изоставен.

Такива изказвания могат да бъдат много свързани с активността на " Охотник ". Неговата отличителна линия е ниската видимост, вследствие на което фактът на наличието на устройството в региона се открива единствено при идването на хвърлената от него авиобомба.

Миналото лято американското издание на 19FortyFive разгласява записка от Peter Suchiu. Авторът твърди, че Русия може да стартира да употребява С-70 в Украйна още през 2023 година

А списание Popular Mechanics разгласява публикация на Кайл Мизоками с разбор на техническите благоприятни условия на комплекса Охотник /Hunter/. Въз основа на размера, аеродинамиката и състава на силовата установка на самолета той допусна, че Москва е настигнала Вашингтон във връзка с опциите на такава роботика.

Съобщенията за подготовката на прототипа С-70 за летателни тествания се появиха преди повече от пет години. Няколко месеца по-късно стана известно, че той е направил полет от пистата на Новосибирското авиационно индустриално обединяване (НАПО) „ В. Чкалов “. На интернационалния военно-технически конгрес " Армия " беше демонстрирано умалено копие на С-70 и бяха дадени някои от характерностите му, като размахът на крилата беше избран като 19 метра.

Чуждестранни спътници снимаха първообраз в една линия с други самолети на територията на Държавния център за летателни тествания на Министерството на защитата на Руската федерация в Ахтубинск. Това разреши образно да се съпостави " Охотник " с МиГ-29К (последният се оказа доста по-малък по размер) и Су-57 (по-голям по дължина, само че с по-късо крило). Тогава задгранични специалисти оцениха излетното тегло на апарата на 25 тона, практическия таван на 18 км, а оптималната отдалеченост на полета на 6 хиляди км.

По-късно съветското военно ведомство също разгласява свои фотоси от полета на двойка, състояща се от пилотиран изтребител от пето потомство Су-57 и безпилотен С-70. Това даде съображение на специалистите да настояват, че втората машина работи като „ правилен водим “ (loyal wingman).

Говорим за съвременно направление в роботиката, когато пилотирани и безпилотни транспортни средства работят дружно, тъй че всеки разкрива своите качества по най-хубавия метод.

Например, водач на аероплан търси цел, дава на дрона индикация за нея и по време на офанзивата обезпечава нужната поддръжка и прикритие. „ Верният водим “ може да работи като „ отдалечен датчик “ (remote sensor). Например, когато правите разследващ полет в зоната на покритие на вражеска система за противовъздушна защита, където е рисково да се изпращат пилотирани самолети заради опасността за живота на водачите.

Сред забавните отчети на съветското министерство на защитата за хода на тестването на комплекса означаваме новината от декември 2021 година, че „ Охотник “ е унищожил наземна цел с бомба с диаметър 500 кг. Говори се също, че Новосибирският авиационен цех се приготвя за серийно произвеждане на такива устройства.

Бяха оповестени фотоси на усъвършенствана версия на дрона с плоска дюза на турбореактивен мотор вместо обичайния кръговиден (както на мотора AL-41F, инсталиран на Су-57).

Чуждестранните специалисти не са съгласни в оценката на скоростните качества на безпилотния уред. Някои считат, че е дозвуков (посочвайки огромната повърхност на крилото, което основава високо аеродинамично съпротивление). Други виждат капацитет за постигане на полетно число на Мах M = 1,5 (като доказателство е даден значителен ъгъл на стреловидност на крилото по предния борд, който е характерен за свръхзвукови машини).

Но при хвърчене със скорост, по-висока от скоростта на звука, поражда мощно нагряване на корпуса и характерът на въздушния поток към него се трансформира, завихря се, което доста усилва видимостта на машината с механически средства.

Междувременно стелт-свойствата по време на интервенции надълбоко във вражеска територия е едно от главните преимущества на " Охотник ". За намаление на радиолокационната маркировка средствата за поразяване се разполагат във вътрешния отсек на самолета. Сред вариантите за бойно натоварване, отворените източници дават осем управляеми бомби KAB-250. Въпреки това, когато полетите в зоната на специфичната интервенция зачестят, товарът от една или две по-големи свободно падащи бомби може да наподобява по-интересен.

Ако „ ловците ” потвърдят способността си да преодоляват системата за противовъздушна защита на съперника с точни удари по добре охранявани обекти в дълбочината на защитата на съперника, това може да се окаже повратна точка в цялата военна акция. Директно попадение на огромна въздушна бомба в опорната зона може да смъкна огромен мост, което значи ампутиране на вражеската формация от доставки.

С унищожаването на мостовете през Днепър украинските войски на левия бряг няма да устоят дълго. Ще се употребяват ли пълноценно бойните благоприятни условия на „ повереното ни ведомство ” в зоната за специфична интервенция или не? Този и сходни въпроси са от компетенцията на висшето военно-политическо управление на Русия. И безспорно позитивно нещо е фактът, че отечествената промишленост е проектирала, изпитала и пуснала в произвеждане съвременна роботика с големи бойни качества.

Превод: Европейски Съюз

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР