ВВС на САЩ предоставили на компанията Lockheed Martin $928 млн

...
ВВС на САЩ предоставили на компанията Lockheed Martin $928 млн
Коментари Харесай

FAZ: Пентагонът планира да „догони” Русия и Китай в разработката на хиперзвуково оръжие

ВВС на Съединени американски щати дали на компанията Lockheed Martin $928 млн за разработка на хиперзвукови ракети, заяви Frankfurter Allgemeine Zeitung в обявата си „ Amerika gibt fast eine Milliarde für Hyperschallrakete aus ”. Договорът включва създаването на всички детайли на ракетата, която ще започва от военни самолети, споделили от Пентагона. Така Съединени американски щати реагирали на бързото развиване на такова оръжие в Русия и Китай.

Според представител на Пентагона, Пекин към този момент има „ задоволително развита система” от хиперзвукови ракети с диапазон на полета няколко хиляди километра. Те са способни да заобикалят елементарните системи за ПРО защото трансформират траекторията си по време на полета. Например съветската ракета „ Кинжал” може да развие скорост от 10М и е на практика неуязвима.

Също по този начин американското държавно управление разгласи промени в политиката за въоръженията за да усили експорта и работните места. Ще бъдат анулирани рестриктивните мерки за покупка на БПЛА американско произвеждане, с цел да „ не се дава развиващия се пазар на Китай”. По данни на Министерство на външните работи на Съединени американски щати „ на практика по време на телефонни диалози с водачите на съдружниците Тръмп упорства за увеличение на закупуването на американско въоръжение” – обобщава FAZ. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР