ВВС на Съединените американски щати заявиха, че са провели успешен

...
ВВС на Съединените американски щати заявиха, че са провели успешен
Коментари Харесай

САЩ се похвалиха с успешен тест на хиперзвуково оръжие

ВВС на Съединените американски щати обявиха, че са провели сполучлив тест на хиперзвуково оръжие, което лети с пет пъти по-висока скорост от звука, оповестява Ал-Джазира.

Тестът бе извършен край крайбрежията на Южна Калифорния, когато бомбардировач B-52 изстреля въздушно изстрелвано оръжие за бързо реагиране (ARRW), оповестиха от американските Военновъздушни сили.

След обособяване от самолета усилвателят на ARRW се възпламени и изгоря за предстояща дълготрайност, постигайки хиперзвукова скорост, пет пъти по-голяма от скоростта на звука.

Съединени американски щати също по този начин обявиха, че са тествали сполучлива хиперзвукова ракета в средата на март, докато воденият от Вашингтон алианс AUKUS, който също включва Обединеното кралство и Австралия, разгласи проекти за взаимна работа за създаването на високоскоростните оръжия.

Съединени американски щати и техните съдружници не са сами в създаването на хиперзвукови оръжия, чиято скорост и маневреност ги вършат сложни за следене и прихващане.

Русия е изстреляла хиперзвукови ракети по цели в Украйна няколко пъти след нахлуването си на 24 февруари, в това число разполагане на хиперзвукови ракети въздух-земя Kinzhal или " Кинжал " в град Одеса по-рано този месец.

Русия твърди, че ракетите " Кинжал " се движат със скорост, 10 пъти по-висока от тази на звука.

Но Пентагонът, който доставя Украйна с оръжия в нейната война против Русия, съобщи, че потреблението от Москва на хиперзвуково оръжие против Киев не трансформира естеството на спора.

Американски военни чиновници също упрекнаха Китай в тестване на хиперзвукови оръжия, само че китайското външно министерство отхвърли през октомври, че е провеждало оръжейни проби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР