ВВС на Съединените американски щати заявиха, че са провели успешен

...
ВВС на Съединените американски щати заявиха, че са провели успешен
Коментари Харесай

САЩ проведе успешен тест на хиперзвуково оръжие

Военновъздушни сили на Съединените американски щати обявиха, че са провели сполучлив тест на хиперзвуково оръжие, което лети с пет пъти по-висока скорост от звука, оповестява Ал-Джазира.

Тестът бе извършен край крайбрежията на Южна Калифорния, когато бомбардировач B-52 изстреля въздушно изстрелвано оръжие за бързо реагиране (ARRW), оповестиха от американските Военновъздушни сили.

След обособяване от самолета усилвателят на ARRW се възпламени и изгоря за предстояща дълготрайност, постигайки хиперзвукова скорост, пет пъти по-голяма от скоростта на звука.

Съединени американски щати също по този начин обявиха, че са тествали сполучлива хиперзвукова ракета в средата на март, до момента в който воденият от Вашингтон алианс AUKUS, който също включва Обединеното кралство и Австралия, разгласи проекти за взаимна работа за създаването на високоскоростните оръжия.

Съединени американски щати и техните съдружници не са сами в създаването на хиперзвукови оръжия, чиято скорост и маневреност ги вършат сложни за следене и прихващане.

Русия е изстреляла хиперзвукови ракети по цели в Украйна няколко пъти след нахлуването си на 24 февруари, в това число разполагане на хиперзвукови ракети въздух-земя Kinzhal или " Кинжал " в град Одеса по-рано този месец.

Русия твърди, че ракетите " Кинжал " се движат със скорост, 10 пъти по-висока от тази на звука.

Но Пентагонът, който доставя Украйна с оръжия в нейната война против Русия, съобщи, че потреблението от Москва на хиперзвуково оръжие против Киев не трансформира естеството на спора.

Американски военни чиновници също упрекнаха Китай в тестване на хиперзвукови оръжия, само че китайското външно министерство отхвърли през октомври, че е провеждало оръжейни проби.
 Русия ликвидирала стотици бойци и унищожила техника в Донбас
Русия ликвидирала стотици бойци и унищожила техника в Донбас

Използвали хиперзвуково оръжие - авиационния комплекс " Кинжал ", с цел да унищожат команден пункт на украинската войска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР