Вулканична пепел е покрила Кралство Тонга след изригването на подводен

...
Вулканична пепел е покрила Кралство Тонга след изригването на подводен
Коментари Харесай

Вулканична пепел покри Тонга: снимки преди и след цунамито |

Вулканична пепел е покрила Кралство Тонга след изригването на подводен вулкан на ненаселен остров от архипелага и последвалото цунами, демонстрират фотоси преди и след стихията на сателитния център на Организация на обединените нации - UNOSAT, оповестени във вторник. Те демонстрират опустошения на дребния остров Номука.

Днес държавното управление удостовери и за три жертви.







Остров Номука, фотоси: Getty Images

Разрушени са 41 от обследваните 104 здания. Всичко е покрито с пепел.

На 15 януари архипелагът в южната част на Тихия океан бе залят и това накара жителите на страната с към 105 000 души население да бягат към вътрешността. Крал Тупоу Шести бе евакуиран от двореца си в Нукуалофа.



Кадри на новозеландските отбранителни сили демонстрират изцяло заличени села на остров Манго и изчезнали здания на близкия Атата.



Днес държавното управление популяризира първото публично известие от изригването на вулкана насам. Потвърждава се за гибелта на трима души и опустошения.



В края на 2014 и началото на 2015 година поредност изригвания на Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай доведоха до образуването на дребен нов остров и прекъсване на въздушния трафик от и до Тонга в продължение на няколко дни, напомня Асошиейтед прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР