Вулканът на канарския остров Ла Палма взе първа жертва, близо

...
Вулканът на канарския остров Ла Палма взе първа жертва, близо
Коментари Харесай

Вулканът на остров Ла Палма взе първа жертва

Вулканът на канарския остров Ла Палма взе първа жертва, близо 8 седмици след първото му изригване, съгласно локални медии, съобщи ДПА.

Тялото на мъж беше намерено в изолираната зона в южната част на испанския остров, заяви в. " Мундо " като се базира на полицейска информация. Както наподобява, 70-годишният човек е умрял, когато покривът на къщата му се срутил в Лос Лянос де Аридане. Според известията, мъжът е имал позволение да влезе в неразрешената зона.

Жители на евакуираните къщи постоянно получават позволение да влязат в покрития с вулканична пепел регион на планинската верига Кумбре Виеха, с цел да си вземат от у дома документи или други значими движимости. Обикновено това се прави под надзора на управляващите.

Мъжът, открит през днешния ден, евентуално се е опитвал да почисти вулканичната пепел от парцела си. Вчера родственици са го оповестили за търсене.

Откакто вулканът изригна за пръв път на 19 септември, лавата е разрушила изцяло над 1450 здания, съгласно неотдавнашна оценка на районните управляващи. Лавата може да доближи температура от към 1300 градуса по Целзий. Общо 1018 хектара са били покрити с еднометров пласт лава - повърхност, по-голяма от 1400 футболни стадиони. Над 7000 поданици трябваше да бъдат трансферирани на несъмнено място.

Местните хора обаче се надяват на прочут отдих: от известно време потоците лава се движат доста постепенно или изобщо не помръдват.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР