Вулканът Асо, един от най-активните в Япония, започна да изригва,

...
Вулканът Асо, един от най-активните в Япония, започна да изригва,
Коментари Харесай

Вулканът Асо в Япония започна да изригва

Вулканът Асо , един от най-активните в Япония, стартира да изригва, като избълва великански дирек от пепел , висок 3500 метра. Туристите, пристигнали на този туристически обект в югозападната част на архипелага, побързаха да се изтеглят, съобщи Франс прес.

За момента няма данни за потърпевши хора, макар че в региона се разхвърчаха скали след зрелищна детонация, снимана от телевизионни камери.

Властите предизвестиха локалните поданици и туристите да не приближават вулкана, по чиито скатове се стичат горещи газове, търкалят се камъни и се сипе пепел.

Хората, намиращи се наоколо, би трябвало да внимават за огромни скални парчета, изхвърлени от вулкана, съобщи Томоаки Одзаки от Японската метеорологична организация на конференция, излъчена по малкия екран.

За финален път организацията разгласи същото равнище на паника във връзка вулкана Асо през 2016 година, когато той още веднъж изригна, откакто миналата година се засилва след 19-годишен сън.

Японският архипелаг е ситуиран в така наречен Тихоокеански огнен пръстен, където са регистрирани огромна част от земетресенията на планетата, напомня Агенция Франс Прес.

Асо е измежду деликатно следените от общо 110 дейни вулкана в Япония. Друг е Фуджи, на стотина километра от столицата Токио, в централната част на архипелага.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР