Вулкан изригна в ски курорт в Япония, северозападно от Токио.

...
Вулкан изригна в ски курорт в Япония, северозападно от Токио.
Коментари Харесай

Вулкан изригна в японски ски курорт

Вулкан изригна в ски курорт в Япония , северозападно от Токио. Става въпрос за вулкана Кусацу-Ширане , намиращ се на 2 160 метра надморска височина. Вулканът се намира на основния японски остров Хоншу, на границата на префектурите Гума и Нагано.

При изригването на вулкана във атмосферата се е отделило огромно количество пепел, най-вероятно в региона са се образували и лавини.

Вследствие на бедствието са потърпевши минимум 4 души . Според другите международни организация броят на ранените е друг. Според локалния уебсайт " Kyodo News " потърпевшите са 15, съгласно " АBC news " при случая са ранени 9 души.

Според японската метеорологична организация и избавителните служби в страната при лавина са потърпевши минимум 4 души. Други източници сочат, че при изригването на вулкана лавина е затрупала 5 души, които са били на военно ски образование в районa.

Други двама души са потърпевши, до момента в който се предвижвали в въжен превоз. Прозорецът на кабинката е бил ударен от вулканични камъни, които били изстреляни във въздуха при изригването. Има информация и за 5 души със счупени крака , само че без по-сериозни пострадвания, които да застрашат живота им.



Хората, намиращи се в курорта, са призовани да изоставен зоната с радиус от 2 км към изригналия вулкан.

Метеорологичната организация в Япония е повишила статуса на вулканични паники до трето равнище. Поради това се лимитират входовете на планината. Има възможност от изхвърлянето на доста пепел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР