ВУагадугу, Буркина Фасо, изобретателят Нюлав Кушиатор се опитва да улесни

...
ВУагадугу, Буркина Фасо, изобретателят Нюлав Кушиатор се опитва да улесни
Коментари Харесай

Изобретателят, който превръща отпадъци в иновативни машини

В Уагадугу, Буркина Фасо, изобретателят Нюлав Кушиатор се пробва да улесни живота на своите съграждани, като основава всевъзможни машини от изхвърлени материали.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Гилдас Да в своя репортаж от Уагадугу. 

В квартал Танхин в Уагадугу, Нюлав Кушиатор  работи върху машина, която тъче обичайния плат, прочут в страната като “фасо данфани “. 

Кушиатор  споделя, че операционната система на устройството се зарежда от мотор, който поддържа цялата машина, и че всичко е механизирано. Той е приключен на към 80% и просто би трябвало да се конфигурира основния мотор. 

Осем дни по-късно машината е подготвена за доставка на локален тъкач на име Ава Яого.  

“Можете да стартирате машината и да вършите домакинската си работа, от време на време я оставям да работи, до момента в който прибирам децата си от учебно заведение “, споделя локалният тъкач. 

От 2008 година Кушиатор  създава неща като светофари и фризери за произвеждане на лед. Той употребява уменията си, с цел да трансформира откритите материали в потребни предмети. Създал е над петнадесет разнообразни типа устройства. 

“Наистина се удивлявам на Нюлав Кушиатор, той основава доста изобретения. Освен това образова младежи, прави машини за напояване на зеленчукови градини, занимава се и със заваряване. Гордея се с него ”, споделя комшия на изобретателя.  

Кушиатор споделя, че желае да разрасне своя бизнес още повече и може да направи повече. 

Изобретателят споделя, че изкарва положителни пари и има доста работа. Той даже признава, че от време на време има проблеми с доставянето на изобретенията си в точния момент. 

За да реши този проблем, мъжът желае да стартира да споделя своите инженерни умения с младежи, с цел да могат да му оказват помощ с натрупалите се поръчки. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР