Вторят най-богат човек в света милиардерът Бернар Арно, е поискал

...
Вторят най-богат човек в света милиардерът Бернар Арно, е поискал
Коментари Харесай

Вторият най-богат човек в света е натискал Макрон да смени премиера на Франция

Вторят най-богат човек в света милиардерът Бернар Арно, е изискал от френския президент Еманюел Макрон да смени премиерката Елизабет Борн с някого по-либерално надъхан по отношение на стопанската система, заяви “Политико ”, написа „ 24 часа “.

Това е станало през юли на среща сред притежателя на LVMH и президента на Франция в Елисейския замък. Досега срещата е била защитавана в загадка, само че Арно настоял някой от другите министри да размени Борн, която се счита за лявоцентристки настроена.

Арно предложил мястото на премиера да бъде заето от вътрешния министър Жералд Дарманин. Това споделят две високопоставени фигури, осведомени с разговора. Милиардерът от своя страна е открит покровител на Макрон, като цялото му семейство е близко с първата дама Брижит Макрон.

Богаташът обаче рядко се впуска в тематики като политиката на страната. Арно рядко се занимава с политически въпроси. Но, по-рано това лято се носиха и клюки, че Борн, на която ѝ е мъчно да сплоти десните депутати, ще си тръгне при метаморфоза на някои от високите постове. Това обаче не се случи, а промени бяха направени само на равнище младши министри.

За Дарманин се твърди, че не му е непозната концепцията да стане министър председател. Името на вътрешния министър нашумява в редиците на консервативната партия “Републиканците ” по времето на някогашния президент Никола Саркози. А, когато държавното управление се опитваше да се оправи с всеобщите митинги след гибелта на 17-годишно момче, убито от служител на реда през юни, Дарманин беше и измежду основните настоящи лица.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР