Второто събитие от поредицата Успешните“ ще ви представи Диана Добрева

...
Второто събитие от поредицата Успешните“ ще ви представи Диана Добрева
Коментари Харесай

Режисьорката Диана Добрева в клуб Фарго


Второто събитие от поредицата „ Успешните “ ще ви показа Диана Добрева – актриса и режисьор, тя е измежду най-уважаваните и сполучливи имена в българския спектакъл. Срещата е идната сряда 28 септември от 19:30 ч. в клуб „ Фарго “. Входът е свободен!

Поредицата „ Успешните “ цели да запознае младежите с изтъкнати експерти от сферите спорт, кино, спектакъл, литература, публицистика. Гостите ще споделят за извървения път до задачите, за които в миналото са мечтали. За качествата, които са им били нужни и грешките, които са позволили. Срещите се организират в клуб „ Фарго “, който нееднократно е приютявал събития, свързани с литературата и киното. Сред гостите досега са били извънредно сполучливи международни персони като Тед Кочев, Ейбъл Ферара и Биле Аугуст, както и родни имена като Димитър Маринов, Георги Господинов, Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев, Стефан Командарев, Виктор Божинов и други

До края на годината поредицата събития „ Успешни “ ще ви запознае със седем вдъхновяващи имена. Събитията се организират с поддръжката на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2022 година.

Какво е „ триумф “ за вас? Ако питаме 10 души, евентуално ще получим 10 разнообразни отговора. Дали приказваме за веществен, професионален или фамилен триумф, някои персони явно ни впечатляват с това, което са постигнали. Събуждат любознанието ни, желаеме да знаем повече за философията, мотивацията, събитията или просто шанса, който са имали. Затова взехме решение да ви срещнем със седем души, на които откровено се възхищаваме.

След първата среща с писателя и публицист Иво Иванов провокирала голям интерес с голямо наслаждение ви представяме втория посетител – Диана Добрева. Актриса и режисьор, тя е измежду най-уважаваните и сполучливи имена в българския спектакъл. През 2006 година слага в Сфумато спектакъла „ Медея “, за който получава премия „ Аскеер “ за режисьорски дебют и номинация за премия „ Икар “. Следващият ѝ режисьорски театър е „ Макбет “ (награди Аскеер 2008 за костюми и музика).

 През 2009 година в спектакъл „ Сълза и смях “ слага авторския театър „ Казанова “, с който взе участие на влиятелния сценичен фестивал в Авиньон, Франция.

През 2014 година слага спектакъла „ Къщата на гнева “ в спектакъл „ Възраждане “. „ Къщата на гнева “ е номиниран в 4 категории за Аскеер, като печели премията за „ най-хубаво зрелище “ през 2015 година

През 2021 година слага „ Коприна “ на сцената на Пловдивския трагичен спектакъл и „ Народът на Вазов “ на сцената на Народния спектакъл.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР