Второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост няма да

...
Второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост няма да
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Второто плащане по ПВУ няма да бъде пълно

Второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност няма да бъде цялостно. Това съобщи пред БНР Атанас Пеканов- вицепремиер по ръководство на европейските въпроси в служебните държавни управления в интервала 2021 - 2023 година

Причината съгласно него за това е, че огромна част от законите са били признати по метод, който не дава отговор на условията на Европейска комисия . По отношение на европейското финансиране настоящето държавно управление се проваля, уверен е Пеканов.

Той разяснява и възможностите на България да влезе в еврозоната през 2025 година

" Над това, което считаме за оптимално, са бюджетните дефицити за идващите 3 години. Дефицитите помпат инфлацията ", изясни Пеканов.

Разликата сред инфлацията в еврозоната и при нас продължава да бъде доста огромна и това значи, че не отговаряме на един от значимите критерии, с цел да влезем в еврозоната , изясни Пеканов.

По отношение на влизането на България в Шенген по въздух и море - това е непълен прогрес, разяснява някогашният вицепремиер. Той обаче не приема за правдоподобни изявленията, че сме пълновръстен член на Шенген, когато не можем да влезем по сухопътни граници .

" Няма по какъв начин да кажем, че това е страховит триумф, тъй като най-важното нещо не го взехме. Срещу това взехме спомагателни условия и всичко остава за някакъв предстоящ миг ", уточни Пеканов.

Според него може да останем още безпределно доста време без да влезем по сухопътни граници, тъй като няма нищо ясно написано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР