Второто най-натоварено летище в Европа ще бъде обхванато от стачка

...
Второто най-натоварено летище в Европа ще бъде обхванато от стачка
Коментари Харесай

Протести блокират второто най-натоварено летище в Европа

Второто най-натоварено летище в Европа ще бъде обхванато от стачка в разгара на летните ваканции. Служителите по сигурността на Хийтроу обявиха, че възобновяват митингите си за по-високи заплати.

Очаква се стачката да бъде най-голямата в историята на аеропорта. Ще стартира на 24 юни и ще продължи до 27 август. Ще стачкуват към 2000 чиновници по сигурността, като те ще стопират работа в най-натовареното за пътешестване време. Например, ще стачкуват в продължение на по четири дни в края на юли и на август, когато стартира и свършва ученическата почивка и хиляди хора бързат да стартират или приключат почивката си. Летищните управляващи към този момент създават спешни проекти по какъв начин да се оправят със протичащото се и предизвестяват пътуващите да си оставят повече време за култивиране на документите и багажа, защото е допустимо да се стигне до опашки.

„ Не пътуваме постоянно на отмора в чужбина. Ходихме преди няколко години, а и тогава имаше стачки по летищата. Тази година ще почиваме в Корнуол, Южна Англия. Цените са доста високи, изключително през лятната почивка, когато децата не са на учебно заведение, тъй че би трябвало сносно да си правиш сметката ”, разяснява за Нова англичанин.

В борбата със стачките страната впрегна армията и моряците. Те ще бъдат подготвени по какъв начин да ревизират персоналните документи на пасажерите, с цел да не се стига до транспортен безпорядък.

Цената на самолетен билет даже до евтини туристически дестинации, като България и Турция, са над 400 паунда или 900 лева през летния сезон, което на фона на рекордната инфлация в Англия е непостижима цена за много хора.

Много от българите във Англия също няма да пътуват това лято. Притиснати от непрекъснатото повишаване на редица артикули и услуги и несигурността по летища и пристанища поради митинги, те избират да останат в разгара на лятото в Англия и да пътуват напролет или есента до родината.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР