Второто издание на кампания Пиринско Чисти планини“ привлече повече от

...
Второто издание на кампания Пиринско Чисти планини“ привлече повече от
Коментари Харесай

Два тона отпадъци от Пирин събраха доброволци в „Пиринско Чисти планини“

Второто издание на акция „ Пиринско Чисти планини “ притегли повече от 3 000 доброволци, които събраха над 2 тона боклуци от красивата Пирин планина.

Сравнено с първото издание на самодейността през 2023 година, резултатите демонстрират, че тази година броят на участниците се е утроил, а събраните боклуци са два и половина пъти повече.

 Последният четвъртък на септември: Предимно безоблачен и топъл България 1 мин. Последният четвъртък на септември: Предимно безоблачен и топъл  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  “Бог е обич България 2 мин. “Бог е обич ": Отбелязваме успението на свети Йоан Богослов  Бебе умря, преди да се роди: Майката седи с мъртъв плод в утробата 18 часа Тази сутрин 3 мин. Бебе умря, преди да се роди: Майката седи с мъртъв плод в утробата 18 часа  Росен Желязков: Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики Тази сутрин 3 мин. Росен Желязков: Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики  Пеевски със сигнал до Военно-окръжна прокуратура, желае присъди за Възродителния развой България 3 мин. Пеевски със сигнал до Военно-окръжна прокуратура, желае присъди за Възродителния развой  Редица страни с апел за неотложно прекъсване на огъня сред Израел и Ливан, оферират 21-дневно помирение Светът 4 мин. Редица страни с апел за неотложно прекъсване на огъня сред Израел и Ливан, оферират 21-дневно помирение  Последният четвъртък на септември: Предимно безоблачен и топъл България 1 мин. Последният четвъртък на септември: Предимно безоблачен и топъл  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  “Бог е обич България 2 мин. “Бог е обич ": Отбелязваме успението на свети Йоан Богослов  Бебе умря, преди да се роди: Майката седи с мъртъв плод в утробата 18 часа Тази сутрин 3 мин. Бебе умря, преди да се роди: Майката седи с мъртъв плод в утробата 18 часа  Росен Желязков: Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики Тази сутрин 3 мин. Росен Желязков: Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики  Пеевски със сигнал до Военно-окръжна прокуратура, желае присъди за Възродителния развой България 3 мин. Пеевски със сигнал до Военно-окръжна прокуратура, желае присъди за Възродителния развой  Редица страни с апел за неотложно прекъсване на огъня сред Израел и Ливан, оферират 21-дневно помирение Светът 4 мин. Редица страни с апел за неотложно прекъсване на огъня сред Израел и Ливан, оферират 21-дневно помирение

Това е доказателство за възходящия възторг и нарасналата социална ангажираност към опазването на природата, които са измежду главните полезности на Пиринско – марката зад огромната самодейност.

Месец август беше важен за феновете на природата от цялата страна, които се събраха на 6 известни местоположения в Пирин, с цел да вземат участие в 10 събития, отдадени на почистването.

 Доброволците способстваха за опазването на планината, а в символ на признателност получиха свежо питие и разнообразни награди –планинарски раници, канчета и значи, обезпечени от марка „ Пиринско “.

Екипът на „ Карлсберг България “, част от чието портфолио е „ Пиринско “, взе интензивно присъединяване и в националната самодейност на bTV „ Да почистим България дружно “ на две местоположения в Пирин и Шумен. На хижа Бъндерица в Пирин, близо 300 доброволци, в това число чиновници на компанията с техните фамилии, събраха близо половин звук боклуци. Сред най-често срещаните замърсители бяха пластмасови опаковки, фасове, мокри кърпички и разнообразни железни боклуци.

Теодор Несторов, изпълнителен шеф на „ Карлсберг България “, също се включи в акцията и акцентира смисъла на самодейността като показа: „ Пирин е нашият дом, мястото, с което Пиринско е неразривно обвързвано от самото си основаване. Наш дълг е да допринесем за нейното запазване, тъй като отпадъците нямат място в природата. Сигурен съм, че нашият образец ще е ентусиазъм и за други хора да пазят и да обичат планините. Те са едно от най-големите естествени и туристически благосъстояния на България - да ги запазим толкоз красиви, колкото ги виждаме през днешния ден! “

С цел да продължи да предизвиква намаляването на отпадъците в планината, тази есен „ Пиринско “ ще конфигурира преси за кен опаковки в известни хижи в Пирин, което ще улесни събирането на железни боклуци и ще понижи замърсяването в планината.

 Пиринско чисти Снимка: Карлсберг България

Това решение е в унисон с дълготрайната тактика на марката, която обгръща редица начинания за поддръжка на локалната общественост и устойчивото развиване на района.

Активните обществени действия зад „ Пиринско “ са измежду главните аргументи потребителите да припознават марката освен като водеща бира на пазара, само че и като знак на отговорно отношение към природата.

Снимка: Карлсберг България

Реализирането на голям брой планове в поддръжка на района, измежду които облагородяването на теснолинейката Септември-Добринище; обновяването на планински хижи; слагането на осведомителни табели, кошчета за боклуци в планината и пейки от рециклирана пластмаса; поддръжката за локалната общественост и за културните събития, трансформират марката в образец за обществено виновна марка, разбираща и подкрепяща потребностите на потребителите.

Снимка: Карлсберг България

С всяка нова самодейност „ Пиринско “ затвърждава позицията си като образец за обществено виновен бранд. Тази година марката още веднъж сподели, че грижата за околната среда може сполучливо да се съчетае с удоволствието от разходката измежду природата и сплотеността на общността. С обединените старания на бизнеса и доброволците, резултатите са повече от впечатляващи.

Снимка: Карлсберг България

Организаторите от „ Карлсберг България “ благодарят на всички, подкрепили общата задача, и с убеденост гледат напред към идната година, когато чакат още повече доброволци и още по-високи резултати от акцията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР