Второто издание на блейд състезанието Sofia Blading Olympics се проведе

...
Второто издание на блейд състезанието Sofia Blading Olympics се проведе
Коментари Харесай

Оспорвани битки и силни емоции завладяха Sofia Blading Olympics

Второто издание на блейд надпреварата Sofia Blading Olympics се организира на шести октомври в София. Скейт паркът High Five събра някои от най-хубавите кънкьори в света, които се впуснаха в оспорваната конкуренция. Сред тях имаше представители на 11 страни - България, Чехия, Македония, Франция, Германия, Гърция, Латвия, Румъния, Австрия, Унгария и Шотландия.

И фенове, и участници се радваха на страхотна конюнктура през целия съботен ден, чиято стратегия беше изпълнена с разнообразни събития. Безплатни уроци за дребни и огромни сложиха началото на мероприятията. Различни блейд ентуасиасти изпробваха уменията си и се допряха до страстите, които дава спорта.

Програмата продължи със съревнование, в което се включиха участници до 16-годишна възраст. Те демонстрираха забележителни умения, а на призовите места се класираха Стефан Александър Кюмюрджиев от София, следван от Киара Палини от Варна и Дияна Стойчева от София.

Покачването на страстите продължи с конкуренцията при дамите. Сред най-хубавите от тях се открои и българката Йори Папалезова, която се пребори за бронзовия орден в надпреварата. Победител стана латвийката Лиене Нуле, а на втора позиция се подреди Евца Смекжалова от Чехия.

Кулминацията в съботния ден настъпи с началото на мъжката конкуренция. След оспорвана борба, на почетната стълбичка се качиха Йоханес Зенк от Германия, Бела Таснади от Унгария и Йонас Рог от Германия.

Второто издание на Sofia Blading Olympics приключи по отговарящ метод - с гратис скейт празненство с присъединяване на DJ Rawland. Удоволствието в очите и на уредници, и на участници личеше отдалеко, а всички те споделят, че чакат с неспокойствие идващото издание на конкуренцията следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР