Второто издание на Balkans Drift Super Cup отново ще събере

...
Второто издание на Balkans Drift Super Cup отново ще събере
Коментари Харесай

Дрифт шампиони в борба за Купата на Балканите

Второто издание на Balkans Drift Super Cup още веднъж ще събере най-хубавите водачи от целия Балкански район. Домакин на конкуренцията ще бъде картинг писта Варна, където в границите на два дни - 27 и 28 септември, зритерлите ще станат очевидци на необикновено шоу и спиращо дъха съревнование.

Атлетите, които ще вземат присъединяване в предизвикването, са 32-ма първенци от 5 страни – България, Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. Всеки един от тях е получил специфична покана, основана на високите си достижения и развиването си в дрифт дисциплината. Водещ ще бъде известният коментатор на Formula 1 Момчил Манчев, а арбитър ще е шефът на международния дрифт шампионат Drift Kings и президент на Световната дрифтинг асоциация Майк Прокюрор.

Balkans Drift Super Cup е динственото дрифт съревнование в България, което се организира вечерта на изкуствено осветяване, единствено под прожекторите на пистата. В първия ден (27.09.) на водачите им следва подготовка, която ще дефинира кои от тях ще продължат във втория ден. Оценяването е въз основата на телеметрия, която регистрира скорост, ъгъл на завиване и спортна линия. След квалификацията напред не престават половината – Топ 16, които се изправят непосредствено в борба един против различен на идващия ден (28.09). Оценяването на Топ 16 се прави от двама съдии, които наблюдават и за атрактивното показване на водачите.
 Миналата година надпреварата се организира за първи път, а победител стана българския водач Стефан Цанков – Арчи от Mirafiori Team. Тази година феновете още веднъж ще видят имена като Стефан Цанков, Павлин Пенев, Красимир Стефанов и други от най-атрактивните представители на този спорт. Победителите ще получат освен високото самопризнание и купа, само че и парични награди от Dark Wheels Plovdiv – 1000 лева за първо място, 600 лева за второ и 400 лева за трето. Събитието се организира още благодарение на Red Bull, Auto Kelly и Race Chip.

Balkans Drift Super Cup има за цел да показа дрифта в неговата същина - като атрактивен авто спорт, носещ развлечение, само че в същото време изискващ сериозна подготовка, дисциплинираност и обезопасена среда за упражняване.

По време на дрифт съревнованието ще станем очевидци и на финала на най-мащабното картинг съревнование за фенове Red Bull Kart Fight Bulgaria 2018. Победителят в него ще тества КТМ X-BOW на пистата Red Bull Ring в Spielberg, Австрия!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР