Второто издание на B Corp Café представи новите членове на

...
Второто издание на B Corp Café представи новите членове на
Коментари Харесай

B Corp Café: трансформиращата сила на бизнеса води света към устойчиво бъдеще


Второто издание на B Corp Café показа новите членове на B Corp™ общността в България: AMPECO , един от световните водачи в софтуера за ръководство на зарядна инфраструктура за електрически автомобили, и Humans in the Loop , обществено дружество, което свързва засегнатите от спор общности и подкрепя интеграцията и подготовката им за работния пазар. По време на събитието двете неотдавна сертифицирани B Corp™ компании споделиха своя ангажимент за обществено влияние и подчертаха отдадеността си на устойчивите бизнес практики. Те показаха готовността си да продължат своя път като B Corp™ и по този начин да бъдат част от трансформиращата мощ на бизнеса, която води света към стабилно бъдеще. Присъстващите имаха опцията да станат част от забавните полемики за пресечната точка на насочените към индивида технологии и устойчивите бизнес практики.



В рамките на събитието се състоя и показване на българското издание на „ Наръчникът на B Corp фирмите “, което стана допустимо с помощта на DEVIN . „ Девин “ е една от първите сертифицирани B Corp™ компании в България и дружно с „ Био България “/harmonica са основател на B Corp Café. „ Присъединихме се към B Corp, тъй като задачата на „ Девин “ – да свързва хората и природата за по-здравословен метод на живот през днешния ден и в бъдеще – съответствува с полезностите на тази общественост “, уточни Петя Манастирска, управител „ Устойчиво развиване и качество “ на DEVIN. „ Като бизнес осъзнаваме, че следва да поставяме грижи за хората, обществото, природата и планетата. Създадохме български превод на „ Наръчникът на B Corp фирмите “, тъй като имаме вяра, че от ден на ден компании в България ще изберат пътя на резистентен бизнес, с цел да трансформират силата си в действие за положително. В книгата можете да откриете освен ентусиазъм, само че и отговори на доста въпроси – каква е изгодата от B Corp за потребителите, обществото и служителите; по какъв начин можете вярно да оцените своето влияние върху екологията, общността, управлението; по какъв начин една компания да се приготви за идно узаконяване и други “



Петър Георгиев, началник " Стратегически партньорства и резистентност ", показа: „ За AMPECO е чест да бъде част от уважаваната общественост на B Corp™, в която ни сплотява споделената отдаденост на устойчивите практики и груповите дейности по изменението на климата. Признавайки решаващата роля на съдействието, ние сме непоколебими в това да бъдем образец за общността посредством дейностите си и нашите устойчиви инициативи. “

Хестър Гартрел, основен шеф по въздействието на Humans in the Loop Foundation, изрази възторг по отношение на B Corp™ пътуването на компанията: „ Сертифицирането ни като B Corp™ е значим крайъгълен камък за Humans in the Loop. То съответствува съвършено с нашите съществени полезности и ангажимент да оказваме позитивно влияние върху обществото и околната среда. За нас е чест да бъдем част от световна общественост, която споделя нашата визия за стабилно и заслужено бъдеще. "



Сертифицираните B Corp™ компании са бизнеси от ново потомство, които балансират сред своята социална задача и облагите си. За да получи документ B Corp™, една компания би трябвало да отговори на извънредно високи стандарти за обществени и екологични действия. В същото време тя би трябвало да промени структурата си на ръководство, с цел да бъде виновна пред всички заинтригувани страни и да показва допустимо най-голяма бистрота.

Форматът B Corp Café е отдаден на придвижването Benefit Corporation (B Corp™), чиято задача е да трансформира метода, по който бизнесът взаимодейства с обществото и околната среда, с цел да образува трендовете към непрекъснато стабилно мислене и държание.

===

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул. Компанията има документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е първата българска компания, притежател на влиятелния документ B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

За harmonica

Harmonica е българска компания, сертифицирана B Corp™, Great Taste Producer и пионер в региона на биологичните храни в България. В портфолиото си има над 100 хранителни продукта в 10 разнообразни категории – от вафли и боза до млечни и яйца. Общото сред всички тези артикули е, че са основани по методите на биологичното и регенеративно земеделие, с минимална обработка, с чисти предписания, с приоритет за локалното доставяне и фокус върху усета и отпечатъка върху околната среда и климата.

Отдадеността на harmonica към плана „ Чиста река Струма “ е единствено един образец за уговорката да оказваме действително, позитивно влияние върху света към нас.

Harmonica е притежател на доста награди като да вземем за пример премията „ Най-добър вложител в околната среда за 2022 година “ от Българския конгрес на бизнес водачите. А задачата на harmonica е да бъде образец за това по какъв начин се създава храна с грижа за биоразнообразието, почвата, водата и хората, които зависят от тях.

За AMPECO

AMPECO дава опция на огромните оператори на зарядна инфраструктура за електрически автомобили да започват и уголемяват активността си под своя лична марка. Компанията предлага white-label софтуерна платформа, която е съвместима с всеки хардуер и покрива всички бизнес модели за ръководство на зареждане на електрически автомобили. Някои от основните съставни елементи на платформата са енергиен мениджмънт, гъвкави модели на разплащане и ръководство на абонаменти, логаритми за автоматизирана поддръжка и роуминг сред операторите. Сигурна и мащабируема, платформата на AMPECO разрешава на огромни оператори като енергийни, петролни и газови компании, автопаркове и производители на хардуер да влязат на пазара за няколко месеца с готово решение. AMPECO работи с повече от 150 оператори на мрежи за зареждане на повече от 45 пазара и е приета от Frost & Sullivan в международен мащаб за своите софтуерни нововъведения и стратегическо развиване с премията за световно продуктово водачество.

За Humans in the Loop

Humans in the Loop е всепризната компания с ясно дефинирана обществена задача. Осигурява висококачествени услуги за анотиране и валидиране на данни на интернационалните компании, като в същото време дава на засегнатите от спорове хора работа и образование в бранша на изкуствения разсъдък. Признати от Forbes, MIT Solve, Програмата за развиване на Организация на обединените нации, Женската самодейност на Cartier, Световния стопански конгрес и Програмата за влияние върху нововъведенията на Expo Dubai 2021, сполучливо съчетава мощен бизнес модел и обществена стратегия с огромно влияние.Компанията действа като хибрид сред B2B аутсорсинг компания и фондация с нестопанска цел. Чрез нашата компания, основана в София, България, ние обслужваме водещи компании за машинно обучаване и изкуствен интелект по света, като приготвяме техните данни за образование и следим техните AI системи в действително време.

Работим в няколко посоки, в това число медицински изображения, геопространствени технологии, авто AI, интелигентни приложения за търговия на дребно, агротехнологии и умна промишленост и произвеждане. Това оказва помощ да се обезпечи по-стабилен, благонадежден и внушителен AI.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР