Второто издание на ATP Cup все още е предвидено да

...
Второто издание на ATP Cup все още е предвидено да
Коментари Харесай

Второто издание на ATP Cup все още е предвидено да се състои през януари

Второто издание на ATP Cup към момента е планувано да се състои през януари идната година, а Тенис Австралия обмисля да добави още шампионати, с цел да разреши на играчите да се приготвят за Откритото състезание на Австралия. Това съобщи основният изпълнителен шеф на Тенис Австралия Крейг Тили пред "Ройтерс ".

ATP Cup с награден фонд 15 милиона $ дебютира в календара предходната година. Състезанието, в което участваха мъжки тимове от 24 страни, получи доста позитивни мнения, само че дружно с всяко друго спортно събитие в света пандемията от COVID-19 сложи дали то ще се състои в Пърт, Бризбън и Сидни през 2021 година.

"Говорим доста с ATP всяка седмица. И двете страни желаеме да го организираме. Беше ужасно първото издание на ATP Cup, доста сполучливо. Планираме да го проведем в три града и работим с тези градове ", сподели Тили. "Имаме доста логистична работа да свършим, с цел да сработи всичко това. Трябва да се уверим, че играчите са в сигурност ", добави той.

Тили, който е шеф и на Откритото състезание на Австралия сподели, че уредниците са уверени, че ще бъдат домакини на шампионата от Големия шлем през януари с цялостния наградни пари и с почитатели на трибуните. Част от този проект е да се открият пет "балончета " за биологична сигурност в градовете в Австралия от началото на декември, а ТА търси да даде на играчите, които идват по-рано, повече благоприятни условия за игра на шампионати, с цел да се приготвят за Големия шлем. "Вероятно ще прибавим някои шампионати преди началото на Откритото състезание на Австралия ", добави Тили.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР