Второто издание на архитектурно-фолклорния фестивал Камък върху камък ще остане

...
Второто издание на архитектурно-фолклорния фестивал Камък върху камък ще остане
Коментари Харесай

С изложби, концерти и състезания започва второто издание на фестивала в село Хвойна



Второто издание на архитектурно-фолклорния фестивал " Камък върху камък ще остане " стартира в чепеларското село Хвойна. Представени ще бъдат няколко изложения, концерти, ще се организира и съревнование за " Най-каматна невяста ".

Организатор на феста е фондация " Даскал Брънзалов " със съдействието на община Чепеларе.

Основен основател за основаване на фондацията и истинският фестивал е наследницата на даскал Брънзалов е 25-годишната Кристияна Брънзалова, чиято идея е избавяне на архитектурния комплекс от учебни заведения в селото. Сградата на учебното заведение отвори порти, с цел да показа няколко изложения, добавя тя:
" Най-голямата е на Марияна Камбурова, която се споделя " Време и промяна на едно учебно заведение от село Хвойна ". Следващата галерия е на Екатерина Загорска - дизайнер, която подари няколко свои фрагмента на остарели красиви здания в България, които могат да бъдат видени и закупени от хората, с цел да подкрепят идеята. Има и още една галерия - фрагменти на изоставени учебни здания из България, както и още една, представяща 30 модернистични здания от България ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР