Второто искане на кадровиците на Темида за отстраняването на главния

...
Второто искане на кадровиците на Темида за отстраняването на главния
Коментари Харесай

Юристи пред Lupa.bg: Провал на второто искане на ВСС за Гешев, на ход е Атанас Славов

Второто искане на кадровиците на Темида за отстраняването на основния прокурор е на път да бъде оттеглено или пък да не получи утвърждение. Ако Иван Гешев бъде махнат поради него, това ще удар по правораздаването. „ Политически отпадък ” е разбиране, което не е измислено от основния прокурор и е добило надали не гражданственост. Това разясниха пред Lupa.bg адвокати.

Очакванията са обвинител №1 да не бъде отхвърлен поради настояванията на прокурорите в настоящето Висш съдебен съвет, което е с изминал мандат. Надежда има в предлагането за махане на новия министър на правораздаването Атанас Славов.



Какво ще е то обаче не е ясно, защото той към момента не е показал претекстовете за него. Най-вероятно те ще бъдат същите, каквито беше декларирала преди време Надежда Йорданова.  

Гергана Мутафова, която е една от шестимата кадровици, поискали оставката на основния прокурор, изясни за какво нейните сътрудници са отдръпнали настояването си за това. Те са се отказали от предлагането си поради мнението на наблюдаващия прокурор за атентата, че израелски специалист не е бил допускан на мястото на гърмежа преди огледа на полицията и правораздавателните органи. Дежурните прокурори не са попълвали и водели книга за позволени лица на местопроизшествието.

„ Израелският експерт не е повлиял за осъществяването на място процесуално-следствени дейности. След разбор на фактическата конюнктура, че в хода на осъществената инспекция не са открити задоволително данни за изказванията за закононарушения по работа или срещу правораздаването на основния прокурор. Не се откриват задоволително данни за осъществено длъжностно закононарушение по работа ”, изясни Мутафова.

Не са налице нито от справедлива, нито от субективна страна закононарушения от общ темперамент. Несъществен е казусът по какъв начин израелският специалист се е появил до местопроизшествието на гърмежа против основния прокурор, станал на 1 май, сподели още Мутафова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР