Второто дете на принц Хари и Меган Маркъл Лилибет размести

...
Второто дете на принц Хари и Меган Маркъл Лилибет размести
Коментари Харесай

Как второто дете на Хари и Меган размести реда за трона и кой загуби своя шанс

Второто дете на принц Хари и Меган Маркъл Лилибет размести реда за английския престол с появяването си на бял свят. А някои от по-старите й родственици дефинитивно изгубиха шанса си да ръководят страната, написа Skynews.

Обикновено мъжките чеда изместват сестрите си, даже и да са се родили след тях. Това обаче беше променено със закон преди появяването на първото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Така, че в този момент определяща за възкачване на английския трон е възрастта, както и директната приемственост.

По този критерии и Лилибет Даяна Маунтбантън- Уиндзор, както е цялостното име на дъщеричката на Хари и Меган, измести двамата синове на кралицата – принц Андрю и принц Едуард, както и щерка й – принцеса Ан.

Първи в листата за трона е принц Чарлз, защото е най-големият наследник на кралица Елизабет и принц Филип. След него се нареждаха двамата му синове – Уилям и Хари. По-малкият наследник на Чарлз обаче е преместен от своите племенници. Причината за това е, че Уилям е втори по линия за престола, а след него би трябвало да бъдат неговите деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Едва откакто те се откажат от правото си да ръководят, принц Хари ще може да стане крал на Англия, а негови наследници ще бъдат неговите деца – Арчи и Лилибет. Хари и Меган избраха децата им да нямат трофеи. Те обаче ще станат принц и принцеса, когато принц Чарлз стане крал. Това ще се случи, тъй като татко им е наследник на монарх, макар, че се е отказал от кралските си отговорности.

След тях – девети подред се подрежда принц Андрю, който е по-малкият наследник на кралицата. След него са двете му дъщери – Беатрис и Евгения, както и техните деца. Едва след тях се подреждат принц Едуард и неговите деца. Последни са принцеса Ан, която е 18 подред, и децата й -Зара и Филип.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР