Второкурсник в колежа беше застрелян, след като се опита да влезе в грешния дом в Южна Каролина, казва полицията

...
Студент от Университета на Южна Каролина беше прострелян смъртоносно рано
Коментари Харесай

Студент от Университета на Южна Каролина беше прострелян смъртоносно рано в събота, след като се опита да влезе в грешния дом на собствената си улица, съобщи полицейското управление на Колумбия – последният случай, в който някой в ​​САЩ е бил прострелян, след като очевидно се е приближил до грешния дом.

Никълъс Антъни Донофрио, 20-годишен от Кънектикът, е бил убит, съобщи полицията в съобщение за новини, цитирайки службата на съдебния лекар на окръг Ричленд. Университетът потвърди, че Донофрио е второкурсник в училището.

Автоматичен пистолет пистолет на стъклена маса в спалнята с отражение на светлината на прозореца. class= Автоматичен пистолет на стъклена маса в спалнята с отражение на светлината на прозореца. Едуард Олив / Гети изображения

Полицията първоначално е реагирала на сигнал за домова кражба около 2 часа сутринта в събота, се казва в съобщението. Инцидентът беше надстроен до обаждане с изстрел, докато служителите се насочиха към блок 500 на South Holly Street в Колумбия, на около две мили от кампуса.

Полицията откри мъртъв Донофрио на предната веранда на къщата с огнестрелна рана в горната част на тялото.

„Предварителната информация показва, че Донофрио, който е живял на улица Саут Холи, се е опитал да влезе в грешния дом, когато е бил смъртоносно прострелян“, се казва в съобщението.

Полицията не е публикувала никаква информация за това кой е застрелял Донофрио, добавяйки, че ще се консултира с прокурорите в офиса на адвоката на петия окръг, докато разследват.

Полиция полицай минава покрай къщата в понеделник, 17 април 2023 г., където 16-годишният Ралф Ярл беше прострелян в четвъртък, когато отиде в грешната къща, за да вземе по-малките си братя в Канзас Сити, Мисури. class= Полицейски служител минава с кола покрай къщата в понеделник, 17 април 2023 г., където 16-годишният Ралф Ярл беше прострелян в четвъртък, когато отиде в грешната къща, за да вземе по-малките си братя в Канзас Сити, Мисури. Чарли Ридел/AP

Случаят е последният, в който жертвата изглежда е отишла на грешното място в грешното време в нация с повече оръжия, отколкото хора. Тийнейджър от Мисури беше прострелян в главата през април, след като позвъни на грешната врата, а една жена дни по-късно беше простреляна и убита в северната част на щата Ню Йорк, след като тя и нейните приятели спряха на грешната алея на път за парти.

Смъртта на Донофрио може да разпали отново дискусията за правата на собствениците на жилища на фона на предполагаеми заплахи за защита на собствеността им. Южна Каролина е един от най-малко 28-те щата, плюс Пуерто Рико, с така наречения закон „отстояване на позицията си“, според Националната конференция на държавните законодателни органи.

Уставите могат да бъдат формулирани по различен начин, но като цяло позволяват на дадено лице да използва сила без страх от съдебно преследване в отговор на заплаха на място, където лицето има право да бъде, включително, но не само дом.

Персоналът по въпросите на студентите на Университета на Южна Каролина „осигуряваше ресурси и подкрепа на онези, които може да бъдат засегнати от тази трагедия, и ние напомняме на всички наши студенти, че помощта винаги е на разположение за тях“, каза колежът в изявление на CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР