Второкласници от варненското училище П.Р.Славейков посветиха час по математика на

...
Второкласници от варненското училище П.Р.Славейков посветиха час по математика на
Коментари Харесай

Посветиха час по математика на дядо Петко Славейков

Второкласници от варненското учебно заведение „ П.Р.Славейков ” посветиха час по математика на своя патрон, чиято годишнина от рождението му честваха неотдавна. Всъщност интерактивният урок „Аз успях“, майсторски извършен под управлението на учителката Керанка Колева, съчетаваше решение на задания, познания по български език и литература, изобразително изкуство, музика и работа с таблети.

Децата от II д клас „ обиколиха ” местата, свързани с живота на българския стихотворец, демонстрираха умения да работят с географска карта, направиха от пъзел пейзаж по стихотворението му „ Татковина ”, събираха и изваждаха, изчисляваха направления до паметниците му, решаваха проби на музикален декор с осъществяванията на Дейвид Гарет, демонстрираха забележителни и бързи умения в осведомителните технологии. Урокът мина с необикновен прочувствен заряд и хъс измежду децата. Накрая те се почерпиха с коледни сладки, приготвени по рецепта от кулинарната книга на дядо Петко Славейков.

ОУ ” П.Р.Славейков „ е едно от най-престижните 18 новаторски учебни заведения във Варненска област и откритият урок, който сътвориха преподавател и деца, е в действителност всекидневие. 6 класни стаи са обзаведени по най-модерния и актуален начин-без подиум и катедра, с маси за креативна работа, с интерактивни дъски, с по 18 таблета и със програмен продукт, използван в образователните стратегии.

За новаторските учебни заведения би трябвало да има финансови тласъци, сподели депутатът от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по обучение Таня Петрова, поканена на урока като дълготраен шеф на варненското учебно заведение. Тя уточни, че след нейно гледище посредством парламентарно запитване просветният министър Красимир Вълчев е заречен да се намерения съществено за това. Разбира се, има учебни заведения в страната, които имат статут на новаторски, само че подценяват работата си като такива, а би трябвало с работа и наличие да заслужат името си.

В министерството има 40-членна комисия, която прави оценка новаторските учебни заведения и би трябвало да направи сериозен разбор и диференция в първата и втора вълна, счита националният представител. Според нея едно е да се вършат нововъведения, свързани с образователното наличие и методите на учене, а друго са обществените нововъведения, без да бъдат подценявани те. В страната има 297 новаторски учебни заведения, напомни Таня Петрова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР