Второкласници от СУ “Трайко Симеонов“ в Шумен бяха произведени в

...
Второкласници от СУ “Трайко Симеонов“ в Шумен бяха произведени в
Коментари Харесай

Второкласници станаха инспектори по автоколани

Второкласници от СУ “Трайко Симеонов “ в Шумен бяха създадени в инспектори по коланите, откакто в учебното заведение се организира урок от интерактивно образование на деца, част от огромната акция „ С защитен колан на задната седалка “. Както „Труд“ писа, в Шумен започва образование на 2400 деца със съдействието на локални компании, като упованията са момчетата и девойките да образоват и своите родители.  trsh2210-3

Инспектор Мирослав Миронов от бранш „ Пътна полиция “ в Шумен изнесе сказка за заплахите на пътя. Акцентът в образованието бе прилагане на защитните колани, които избавят живот при ПТП. От особено направен за задачата клип децата научиха какво може да последва, в случай че сме немарливи пасажери. „Винаги сядайте на задната седалка и поставяйте вярно колана. Освен това проверявайте дали лидерът и другите пасажери в автомобила са си сложили колан. Ако не са – не им позволявайте да потеглят преди да слагат предпазен колан“, прикани контрольор Миронов. Децата оживено разясниха и тематиката с високите скорости.

Категорични са, че тези, които карат с превишена скорост, са най-опасни на пътя. Една част от децата споделиха, че фамилиите им нямат персонални коли, само че са на ясно, че би трябвало да употребяват предпазни колани, когато се качват даже и в такси. Второкласниците дадоха обещание да бъдат безкомпромисни към всички, които не слагат колани и постоянно да им припомнят, че животът и здравето на децата и пасажерите в автомобила са най-важни.

Малките инспектори по коланите към този момент имат специфични тениски и значки. Инициативата „ С защитен колан на задната седалка “ продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР