Втородивизионният английски Лестър Сити беше обвинен, че предполагаемо е нарушил

...
Втородивизионният английски Лестър Сити беше обвинен, че предполагаемо е нарушил
Коментари Харесай

ФА на Англия наказва още един отбор с отнемане на точки?

Втородивизионният британски Лестър Сити беше упрекнат, че хипотетично е нарушил разпоредбите за финансов фейърплей на Висшата лига в последната си акция преди изпадането, което значи, че може да бъде осъден с лишаване на точки през идващия сезон, оповестява Sky Sports.

Финансовите доклади на Лестър за предишния сезон, които би трябвало да бъдат оповестени скоро, ще покажат, че клубът е надхвърлил загубите от 105 милиона паунда, позволени през предходните три сезона. Важно е да се означи, че Лестър не е изложен на риск от лишаване на точки съответно за този сезон.

BREAKING: Leicester are facing a charge for allegedly breaching the Premier League's Profit and Sustainability rules in their final season before they were relegated, Sky Sports News can reveal - meaning they could face a points deduction next season.
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL)
Сроковете, нужни за основаване на самостоятелна дисциплинарна комисия, която да прегледа случая и да вземе следващо решение, както и възможните обжалвания от страна на клуба, значат, че делото евентуално ще се проточи най-малко до лятото. „ Лисиците “ обаче могат да стартират идващия сезон, в която и дивизия да се намират, с негативен брой точки, в случай че Висшата лига ги упрекна и нарушаването бъде потвърдено от комисията.

Източникът също по този начин оповестява, че редица противници на Лестър на върха в Чемпиъншип наблюдават от близко обстановката и ще обмислят предприемането на дейности, в случай че бъде потвърдено, че Лестър е получил непочтено преимущество. „ Лисиците “ към този момент заобиколиха глоба от Футболната лига предходната сряда, макар последните им отчети, които сочат, че са на път да нарушат финансовите правила на Чемпиъншип преди края на сезона.

Миналата година Лестър регистрира рекордна загуба от 92,5 милиона паунда за сезон 2021/2022, а идващите им сметки се чака да покажат забележителен недостиг, макар че продажбата на Уесли Фофана за 70 милиона паунда на Челси ще смекчи ненапълно проблемите. След 36 кръга Лестър има 81 точки и води в Чемпиъншип, с три точки повече от Ипсуич. Първата тройка се затваря от Лийдс Юнайтед на родния национал Илия Груев-младши, който има 76 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР