Второ срутване в зоната на югозападния бастион е установено вчера

...
Второ срутване в зоната на югозападния бастион е установено вчера
Коментари Харесай

Ново срутване в крепостта Баба Вида

Второ сриване в зоната на югозападния бастион е открито през вчерашния ден в крепостта " Баба Вида ", оповестиха от регионалната администрация във Видин.

По този мотив от управлението на Регионален исторически музей Видин е изпратено уведомително писмо до министъра на културата, държавната и общинска администрация. На място с казуса се е срещнала зам. регионалният шеф Ани Арутюнян. Предписания към Община Видин за незабавни спешни ремонтни действия, при съблюдаване на наредбите на Закона за културното завещание, са направени от контрольор Пламен Иванов, началник на ЦРП-Враца към Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното завещание ”.



От регионалната администрация напомнят, че с решение на Министерския съвет ръководството на историческия обект е предоставено на локалната администрация за период от 10 години с ангажимент да стопанисва парцела, и удостоверяват готовността си да спомагат и подкрепят общината за неговото запазване. Поискана е информация от локалната администрация за изразходваните досега средства за поддръжка на средновековната цитадела, наличната техническа документи, обвързвана с поддържане и запазване на недвижимата културна полезност в дълготраен проект, както и дали „ Баба Вида “ има направена застраховка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР