Второ, решението демонстрира прагматизъм. Ясно е, че контурите на бъдещата

...
Второ, решението демонстрира прагматизъм. Ясно е, че контурите на бъдещата
Коментари Харесай

Анализаторът Пламен Димитров: Военната помощ за Украйна и кахърът на Ганю да не се прекараме

Второ, решението показва прагматизъм. Ясно е, че контурите на бъдещата интернационална среда за сигурност ще бъдат обрисувани от изхода на войната в Украйна. Ако победи Русия, рисковете за националната сигурност на България нарастват. И за неутрализирането им ще са нужни доста повече от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Ако Путин бъде надвит, той към този момент няма да има задоволително запаси, упоритост и хъс да атакува други европейски страни.

Трето, военната помощ за Украйна препотвърждава геополитическата принадлежност на България към западния свят и дава опция за преосмисляне на мястото на страната в Европейски Съюз и НАТО. Нека да забележим дали българските дипломати и военни знаят и могат да се преборят за приемане на средства от фонда на Европейски Съюз за военна помощ за Украйна. Та в случай че ще да става дума единствено за едно оръдие или танк. Защото до момента най-големият недостатък на българското участие в Европейски Съюз и НАТО е, че то е белязано от синдрома на новобранеца.

Но да не се заблуждаваме - болшинството българи не утвърждават днешното решение. Имаше социологическо изследване по този въпрос при започване на лятото, в този момент настроенията не са доста по-различни. При това нашенецът не ще да даваме оръжие на Украйна не толкоз от боязън за националната сигурност, а поради чувството, че по този начин ще се прекараме, зер ние за тия пушкала пари сме харчили, по какъв начин по този начин ще ги харижем някому! Нека дават западняците, те са си надделели на масрафа, а нас ни търсете единствено, когато има да се взима нещо! И без това непрекъснато някой ни взема нещо - македонците ни взеха историята, руснаците и украинците едно " благодаря " не споделиха за писмеността, а пък за демокрацията да не приказваме - тя ни лиши доста.

Пламен Димитров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР