Второ поредно денонощие голяма част от Венецуела е без ток,

...
Второ поредно денонощие голяма част от Венецуела е без ток,
Коментари Харесай

Голяма част от Венецуела все още е без ток

Второ следващо денонощие огромна част от Венецуела е без ток, предадоха осведомителните организации. В столицата Каракас и прилежащите в щати електрозахранването беше възобновено за малко, само че още веднъж последва изключване.

Няколко линии на метрото са без ток, има проблеми и на интернационалното летище " Симон Боливар ".

Спиранията на тока доведоха и до сривове в телекомуникациите и интернет връзката.

Критична е обстановката в лечебните заведения които не разполагат електрогенератори.

Ден по-рано националната електрическа компания на Венецуела Corpoelec съобщи, че причина за прекъсването на тока е измама против най-голямата Водноелектрическа централа в страната, а Николас Мадуро непосредствено упрекна " американския империализъм " за неналичието на ток. Министърът на връзките и информацията изясни обстановката с хакерска атака.

Местните медии обаче припомнят, че казусът не е нов. Изданието El Tiempo оповестява, че от ноември 2018 година до о февруари 2019 година в лечебните заведения на страната поради сривове в електрозахранването са умряли 79 пациенти.

Междувременно краткотрайният президент Хуан Гуайдо прикани жителите да излязат на 9 март за нови митинги против " узурпаторския, подкупен и некадърен режим, който хвърли страната в мрачевина ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР