Второ място в света по грижа и проследяване на пациенти

...
Второ място в света по грижа и проследяване на пациенти
Коментари Харесай

Клиниката по кардиология на ,Сърце и Мозък’ със световно признание за грижа и проследяване на пациенти в клинично изпитване

Второ място в света по грижа и следене на пациенти в клинично изпитване е следващото самопризнание за Клиниката по кардиология на болница,Сърце и Мозък’. Високата оценка идва тъкмо две години, откакто през 2021 година клиниката започва присъединяване си в редица клинични изпитвания. За триумфа осведоми проф. Яна Симова – изпълнителен шеф на Българския Кардиологичен Институт и шеф на клиниката по кардиология в,Сърце и Мозък’ Плевен.

Клиничното изпитване обгръща пациенти с открито съдово заболяване, които макар прилаганата медикаментозна терапия не престават да бъдат с високи стойности на холестерол. Доказано е, че понижаването на LDL-холестерола понижава риска от гибел, миокарден инфаркт, инсулт и периферни съдови болести. Ето за какво пациентите би трябвало да бъдат деликатно проследени, с цел да се изберат най-подходящите лекарства. Ако на фона на антилипидната терапия равнищата на LDL остават високи, е належащо надграждане на лечението. CETP-инхибиторите имат за цел да блокират холестерол естер трансфериращ протеин, което ще докара до понижаване на равнищата на неприятния холестерол и повишение на положителния холестерол. По този метод биха се избегнали бъдещи сърдечносъдови произшествия. Всичко това единствено с прибавянето на една таблетка на ден към съпътстващата терапия. Чрез дейната си работа екипът на проф. доктор Яна Симова, формиран от кардиолози и медицински сестри, даде денонощен достъп до медицински грижи за включените пациенти, осигурявайки опция за ново лекуване и не на последно място – способства за развиването на науката.

„ В основата на положителните резултати стои както всеотдайността на екипа, непрекъснатите връзки и интернационалните срещи за обмяна на опит, по този начин и положителната организация в следенето на пациентите – всички визити обезпечават повсеместен обзор, а при нужда се организират спомагателни проучвания и съвещания на място. Това е допустимо и с помощта на обстоятелството, че Центърът е част от болница,Сърце и Мозък’, където мултидисциплинарността и високите технологии са в основата на грижите към пациента “, показа проф. Симова. Благодарение на непрекъснатата си работа и развиване, центърът към този момент се утвърждава като водещ в редица клинични изпитвания.

Добрите резултати и отличният метод към пациента бяха инспектирани и доказани от FDА (Американската Агенция за надзор на храните и лекарствата) – най-авторитетната международна институция за надзор на качеството и сигурността, свързани с общественото здраве.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР