Второ издание на наградите за гражданска доблест и човешка доброта

...
Второ издание на наградите за гражданска доблест и човешка доброта
Коментари Харесай

Награди за гражданска доблест - отличават доброволците ни в Турция и Сирия

Второ издание на премиите за гражданска героизъм и човешка добрина " Серафим ", оповестиха през днешния ден президентът Петър Стоянов и Инициативен комитет. Този път премиите ще са за български доброволци, спасявали потърпевши от земетресението в Турция и Сирия от 6 февруари.

Първото издание на премията " Серафим " отличи в края на предходната година наши сънародници, подкрепили украинските бежанци от войната.

До този миг за второто издание са номинирани 78 жители и организации. Церемонията по награждаването ще е на 10 април в Нов Български университет.

Ще бъдат връчени четири статуетки - огромната премия " Серафим ", премия за избавител, премия за организация и премия на донори.

" Нашата цел е единствено една. Да се опитаме да разпространяваме колкото се може повече всеотдайността, героизма и съпричастността на тези хора. Ние считаме, че хората, които са помагали и в първия случай, които оказват помощ и в този момент във втория случай при земетресенията в Турция и Сирия, нямат никаква потребност от нашата признателност,те са сторили всичко това водени от вътрешен повод. Те не са били насърчавани или окуражавани от нас за това, само че ние считаме, че всичко, което са свършили съставлява в действителност цивилен героизъм ", съобщи Петър Стоянов, президент на България (1997-2002).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР