Второ денонощие работим по сигнала с българите, чийто полет е

...
Второ денонощие работим по сигнала с българите, чийто полет е
Коментари Харесай

Бойко Христов: МВнР се намесва само при наличието на криза

Второ денонощие работим по сигнала с българите, чийто полет е бил пренасочен и кацнал в Тимишоара. Когато приказваме за рецесия, би трябвало да приказваме трезво. Всеки човек, попаднал в рецесия, желае нещата да се решат бързо. Министерство на външните работи се намесва единствено при съществуването на рецесия. Това сподели Бойко Христов от ситуационния център на Министерство на външните работи в студиото на " Денят стартира ".

Подобни случаи следим в Париж и Рим. Хората са пренасочени и изчакват своите полети. В случая с Тимишоара беше преценено, че няма да бъдат извозени в рационални периоди, по тази причина се намесихме, разяснява Христов.
Бойко Христов: Ситуационният център не е неподвижен, поддържаме директен контакт с консулските чиновници и даже нашите съграждани. Пътуванията в чужбина се вършат на наш риск, само че жителите могат да се обръщат към нашите консулски служби.
В " Денят стартира " разговаряхме и с пасажери от полета Лондон-Пловдив, които през вчерашния ден се прибраха от Тимишоара.
На никого не поисквам такова пътешестване. Бяхме осведомени, че ще кацнем в Тимишоара, там ще пренощуваме в хотел, а на сутринта трябваше с различен полет да продължим пътуването си към Пловдив или София. Това обаче не се случи. Една част от пасажерите се съгласиха да пътуват с рейс. Но ние поради неприятното време отказахме. Все отново това са 800 км, имаше хора с дребни деца, бременни дами, възрастни.Получихме три ваучера - два по 5 евро и един от 10 евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР