Второ денонощие продължава издирването на лъвицата в Берлин. Властите обявиха, че

...
Второ денонощие продължава издирването на лъвицата в Берлин.
Властите обявиха, че
Коментари Харесай

Втори ден търсят избягалата лъвица в Берлин

Второ денонощие продължава издирването на лъвицата в Берлин.

Властите оповестиха, че поданици на немската столица са снимали хищника да преследва друго животно в покрайнините на града.

 Снимка: БГНЕС/ EPA/STRINGER

В региона бяха ситуирани 30 полицейски автомобила. Ветеринари също се включиха в издирването. През нощта бяха употребявани и термокамери.

Местните поданици бяха предизвестени при опция да не напущат домовете си.

В четвъртък полицията стартира огромно търсене на избягала лъвица. Предполага се, че тя се укрива в горите в южната част на града. Полицията дежури дружно с ветеринарната работа и арендаторите на ловни площи. Службите за незабавна помощ също са нащрек за животното и следят района с хеликоптери. Използват се и дронове и термовизионни камери. На мястото, на което лъвицата е биля забелязана, се намират и ветеринарен доктор и ловци.

 Снимка: БГНЕС/ EPA/STRINGER

Животното ще бъде обаче убито, единствено в случай че съставлява непосредствена опасност за хора сега, в който го заловят, безапелационни са управляващите. Иначе, по процедура, то ще бъде единствено приспано.

Населението в южните елементи на града е помолено да се въздържа от разходки в горите. Животното е видяно за първи път късно в сряда от водач, който видял по какъв начин лъвицата раздира диво прасе. В четвъртък лъвицата е видяна два пъти и от полицейски чиновници, предава БНР.

 Снимка: БГНЕС/EPA/STRINGER
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР