Вторият вот на недоверие срещу кабинета Денков“ влиза в зала

...
Вторият вот на недоверие срещу кабинета Денков“ влиза в зала
Коментари Харесай

Вторият вот на недоверие срещу кабинета „Денков“ влиза в НС

Вторият избор на съмнение против кабинета „ Денков “ влиза в зала идната седмица. Това се случва на фона на проблемите в по този начин наречената „ сглобка “.

Мачът с локалния избор е свирен и е време за равносметка, споделят от ГЕРБ-СДС. Заседанията на партийните им органи не престават до събота.

Оставката на Мустафа Карадайъ като водач на Движение за права и свободи беше официализирана и в пленарната зала

„ При отиване на предварителни избори обстановката е ясна почти. Всеки си прави извода. Решаваме по какъв начин продължаваме и дали продължаваме с това държавно управление. Има браншове където нещата са зациклили, доста от министрите са анонимни “, сподели Румен Христов от ГЕРБ.

Въпросът за промяна на министрите не стои, безапелационни са обаче от обединението ПП-ДБ.

„ За да има промяна на министри, би трябвало да има сделка на всички участници в парламентарното болшинство. Не мисля че има по-добра опция. Смятам, че всички би трябвало да поставим старания това държавно управление да продължи “, безапелационен е Никола Минчев от ПП-ДБ.

По думите му изборната интензивност на тези локални избори е била „ обидно ниска “

На тази позиция застават и от Движение за права и свободи. Според партията кабинетът може да си изкара мандата. Самото Движение за права и свободи обаче също е белязано от процесите - Делян Пеевски към този момент е ръководител на парламентарната група, откакто Мустафа Карадайъ публично беше освободен със известие в пленарна зала. А постът на учредителен секретар на Движение за права и свободи напуща Ахмед Ахмедов.

„ Искам да сме ясни. Не желаеме министри или зам.-министри – нито в този момент, нито при ротацията. Смятаме, че така наречен „ сглобка “ е постоянна. Това държавно управление би трябвало да го има. Ако влезем в цикъл на служебни държавни управления, това е разгром за страната “, съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

„ На 12-и му изтичаше мандата, решил е малко по-рано. Няма изненади ”, уточни той за оставката на Карадайъ

А напрежението във властта в навечерието на вота разяснява и опозицията. „ Сглобката си зависи от сглобката и ще трае дотогава, до момента в който на ГЕРБ вредите от сглобката с ПП-ДБ са им повече от изгодите “, счете Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ С оглед разочарованието на господин Борисов от изборните резултати във Варна и Банкя, би следвало да ни поддържа “, разяснява тематиката и Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

Според него кандидатурата на Антон Хекимян е била добра, само че не е имал задоволително време, с цел да бъде припознат като политик

Вотът за политиката в областта на защитата и националната сигурност ще бъде прегледан в сряда –  15 ноември, а гласуването ще бъде в четвъртък – 16 ноември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР