Вторият вот на недоверие срещу кабинета Денков-Габриел ще бъде разискван

...
Вторият вот на недоверие срещу кабинета Денков-Габриел ще бъде разискван
Коментари Харесай

НС ще разгледа втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков-Габриел” следващата сряда

Вторият избор на съмнение против кабинета „ Денков-Габриел ” ще бъде обсъден в Народното събрание идната сряда. След края на дебатите ще бъде оповестено и по кое време ще бъде и самото гласоподаване.

По закон това би трябвало да се случи 24 часа след края на разискването. Вотът на съмнение е импортиран от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Възраждание и самостоятелния народен представител Радостин Василев.

Основният претекст е, че държавното управление е некомпетентно да обезпечи националната сигурност и защита на страната. Това е вторият опит на опозицията да смъкна кабинета, след неуспеха на вота на съмнение поради политиката на държавното управление в бранш енергетика.

Първият избор на съмнение се състоя в средата на предишния месец – октомври, по тематиката „ Енергетика “. Очаквано тогава вотът не мина.

Геополитическите рецесии от всевъзможен темперамент се ускоряват, а държавното управление вместо да обезпечава непоклатимост и успокоение, съпътства и способства тези рецесии да ни обиден директно, обявиха от Българска социалистическа партия, мотивирайки импортирания избор на съмнение.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че част от претекстовете е и Шенген, защото там няма напредък. Според нея няма проблем вотът на съмнение и бюджетът да се движат дружно.

Костадин Костадинов от „ Възраждане “ прикани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да поддържа вота на съмнение.

Тошко Йорданов от „ ИТН “ разяснява, че вотът е политически акт проява на неотстъпчивост.

По-рано от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ обявиха, че не се тормозят от вота на съмнение. Пред публицисти съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява, че не планува публична лидерска среща, само че е неизбежно да беседват с ГЕРБ-СДС.

Правителството е извънредно нездравословно за цялата страна. Това разяснява Тошко Йорданов от „ ИТН “. По думите му колкото по-бързо си замине това държавно управление, толкоз по-добре. Според него от ПП-ДБ те нямат и моралното право да управляватс резултатите, които са постигнали на локалните избори.

Тошко Йорданов предвижда, че сглобката рано или късно ще се разпадне.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР