Вторият вицепремиер на Испания и министър на труда Йоланда Диас

...
Вторият вицепремиер на Испания и министър на труда Йоланда Диас
Коментари Харесай

В Испания предлагат таван на цените на основните хранителни продукти

Вторият вицепремиер на Испания и министър на труда Йоланда Диас предложи да се постави таван на цените на главните хранителни артикули като мляко, яйца и самун. Целта съгласно нея е да се отбрани потребителят от непрекъснато растящата инфлация, оповестява БНР.

Според Диас по този начин ще се избегне внезапно повишаване като при картофите или марулите да вземем за пример, които са нараснали цената си сред 500% и 800 %. поради инфлацията " Напълно законно е, направено е във Франция по времето на президента Никола Саркози и е имало позитивен резултат ", твърди Диас. Предложението ѝ обаче не получи утвърждението на ръководещата Испанска социалистическа работническа партия и на " Подемос ".

Според представителя на държавното управление Изабел Родригес в Испания има " свободен пазар " и ограниченията на кабинета на Педро Санчес за битка с инфлацията " вървят в друга посока ", намеквайки, че предлагането е нелегално. Социалистите предложиха фермерите да не продават на супермаркетите продукцията си под себестойността ѝ, а от " Подемос " са по-склонни да наложат налог върху огромните търговски вериги, с цел да върнат част от облагата им в хазната и с тях да подкрепят обществено слаби фамилии.

Предложението на Йоланда Диас за таван на цените на главните хранителни артикули провокира рецензии и измежду опозицията, а от консервативната Народна партия го обясниха с обстоятелството, че тя идва от Комунистическата партия и е обикновено да предлага неща, които не подхождат на пазарните правила.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР