Вторият вечерен турнир на ИТЛ започва в понеделник в тенис

...
Вторият вечерен турнир на ИТЛ започва в понеделник в тенис
Коментари Харесай

Тенис клуб 18.82 приема февруарската сесия на Вечерните турнири

Вторият вечерен шампионат на ИТЛ стартира в понеделник в тенис комплекс „ 18.82 “, а през днешния ден е последният ден за записване на начинаещите. Те започват мачовете си в понеделник, приблизително напредналите стартират да играят седмица по-късно, на 4 февруари, а напредналите – на 11 февруари. Организатори и домакини чакат огромен интерес към конкуренцията, откакто Първият вечерен шампионат счупи върха по посещаемост със 164 играчи. Затова от ИТЛ приканват почитателите да се включат в схемата допустимо най-рано. Лигата подсигурява на феновете на тениса оспорвани и равностойни срещи с непознати сътрудници и на разнообразна настилка.

От тази година Интерактив тенис промени регламента си, с цел да обезпечи допустимо най-честен процес на мачовете при лимитираното време за игра. Въпреки че избраните от уредниците 60 минути за един мач рядко се оказват незадоволителни, от сезон 2019 се играе във формата Fast4. Той става все по-популярен, защото не ощетява противниците и резервира интригата в дуелите до последния миг, а от ден на ден фенове го практикуват и отвън турнирни срещи. Fast4 значи, че сетовете още веднъж ще бъдат до 4, само че при 3:3 ще се играе мини-тайбрек. При приключване на 60-те минути, които играчите имат по правилник, с цел да излъчат победител, точките от гейма ще се преобразуват в точки от тайбрек и мачът ще се доиграва в тайбрек. Идеята за този вид пристигна от един от най-редовните участници в ИТЛ Станислав Иванов, който беше втори в ранглистата за 2018 година и финалист в последния Мастърс. Така почитателите на тениса ще имат късмет да играят с разнообразни съперници при обективни и важащи за всички правила.

“За наслада на дилетантите в София има доста шампионати, с разнородни формати и това е страхотно”, сподели мениджърът на Интерактив тенис Ивайло Цанков. “Ние избрахме разновидността с превръщане на точките от гейма в тайбрек-точки, с цел да понижим вероятността за непочтен процес на срещите и с цел да осигурим приятна игра за допустимо най-вече хора. Първият вечерен шампионат за 2019 в състезателен комплекс „ Дема “ сподели, че разпоредбите работят и се одобряват доста добре от участниците”, добави той.

Повече детайлности за Интерактив тенис, за разпоредбите на лигата и за шампионатите, можете да намерите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР