Вторият във временното класиране Лил унижи почти сигурния шампион ПСЖ

...
Вторият във временното класиране Лил унижи почти сигурния шампион ПСЖ
Коментари Харесай

Лил унижи чакащия титлата ПСЖ

Вторият във краткотрайното класиране Лил унижи съвсем сигурния първенец ПСЖ с 5:1 в дербито от 32-ия кръг на френската Лига 1 и му нанесе втора загуба за сезона, отлагайки празненствата му за купата. Парижани не престават да водят безапелационно с задатък от 17 точки на върха и е въпрос на време да си подсигуряват и на доктрина шампионския трофей.

Още в 7-ата минута Тома Мюние си вкара автогол и даде преднина на „ кучетата “, само че Хуан Бернат (11) бързо изравни след асистенция на Килиан Мбапе. През първата част бяха осъществени три насилствени смени – две в състава на гостите и една в тази на домакините. Тиаго Силва и Мюние се контузиха от парижани и бяха сменени от Керер и Диаби, а Габриел напусна от състава на домакините и вместо него мача доигра Соумаоро. В 36-ата минута пък Бернат бе изпъден с пряк червен картон и гостите бяха в понижен състав.

След почивката Лил се възползва от числения си превес на терена и разруши противника. Никола Пепе (51) даде началото след пас на Иконе, който асистира и на Жонатан Бамба (65) за 3:1. След това се разписаха още Габриел (71) и Жозе Фонте (84) след асистенции на Пепе.

С този безапелационен триумф Лил се утвърди на второто място с 64 точки и към този момент е на 9 пред третия Олимпик (Лион). ПСЖ остава водач с 81 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР