Вторият във вечната ранглиста на България в бягането на 1500

...
Вторият във вечната ранглиста на България в бягането на 1500
Коментари Харесай

Митко Ценов: Никой не може да ме съди, защото аз съм сам в тази битка

Вторият във безконечната класация на България в бягането на 1500 метра в зала Митко Ценов разкри детайлности от своята подготовка в профила си във “Фейсбук”. В четвъртък той записа персонален връх от 3:42.21 минути на 1500 метра на Европейското състезание по лека атлетика в Торун, като приключи осми в своята серия. С този резултат той излезе на второ място във безконечната класация на България след рекордьора Евгени Игнатов.

Eто и целия пост на Митко Ценов във “Фейсбук” без редакторска интервенция.

“Искам да споделя нещо с Вас и да разберете и Вие по какъв начин са нещата при мен и по какъв начин стигнах до тук. Както знаете един състезател,за да е сполучлив и да има здрави резултати.. зад него би трябвало да има тим или най-малко минималното Треньор, Физиотерапевт и Доктор! Да не приказваме към този момент за Психолог,добър Мениджър,ПР и т.н!

Искам да знаете,че Аз от тези неща имам само Треньор / нов от 5 месеца /,и то досега работим с него напълно отдалечено,имали сме опцията да се забележим няколко пъти, с цел да обсъдим някои от основните неща. Но както виждате нещата се получават и за първи път в моята кариера от съвсем 12 години Аз съумях да направя мощен резултат и персонално достижение на Европейско състезание,втори резултат във безконечната класация на България и още няколко мощни старта!

А по какъв начин стигнах до този резултат ли?

Стигнах с основната помощ на самият себе си! Аз нямам голямата заплата,за да съм спокоен финансово и да съумявам да направя още по-силен резултат! Аз устройвам безусловно всичко за самият себе си! Аз си диря къде и по кое време да отида на лагер! Аз се стимулирам самичък,за да излезна на подготовка и да свърша своята работа! В същото това време Аз се боря към този момент 1г да направя и завърша ремонта на жилището,което получих от Общината в моят град Мездра /за което съм им доста признателен /,за да мога да се преместя и да съм независим. Но като се замисля за миг, в случай че го завърша скоро и се преместя по какъв начин ще се устоявам? Никакъв късмет.. а семейство ‍ Да няколко години не бях във форма,имах доста неща в главата и проблеми, с които трябваше още веднъж самичък и самичък да се оправям с това,но аз не се отхвърлих,защото имам тази вяра в себе си,че някой ден нещата ще се оправят. В никакъв случай,не споделям,че не получавам никаква помощ от БФЛА, и за 2020г от Община Мездра/15 000лв за подготовка/,но това което получавам сега се досещате сами,че няма по какъв начин да се осъществявам изцяло. Не желая в този пост да обвинявам никой,и да излиза,че върша проблеми. Това го пиша за Вас,хората,които ме подкрепяте, хората които имат вяра в мен и чакат резултати от мен на надпреварите. Искам това да знаете,че каквото и да направя като резултат или класиране това ее голямо достижение за мен,защото го върша само от душа и воля! Искам да си визиите този резултат 3:42,21 по какъв начин го реализирах в тези условия. Сега си представете да имам този тим,за който загатнах първоначално и да мога да с приготвям умерено по лагери с треньора и мощна група от бегачи? Дали този резултат нямаше да е даже 3:35:00? Аз съм сигурен в това,че мога да го направя и да съм там на финала с тях и да се боря за медалите! Но за това се изисква освен това от желанието което имам. Аз не желая да натрупвам пари,за да се върша на гъзар с коли,апартаменти и тем сходни.! Аз желая да съм спокоен през тренировчният развой и да съм подсигурен обичайно всеки месец.. ЗА ТОВА МИЛИ ХОРА,АКО РЕШИТЕ ДА МЕ СЪДИТЕ,ЧЕ НЕ СЪМ СТИГНАЛ ДО ФИНАЛ ИЛИ СЪМ БЯГАЛ ЗЛЕ... ПРИПОМНЕТЕ СИ ТОВА, КОЕТО НАПИСАХ СЕГА! НИКОЙ ОСВЕН МЕН САМИЯТ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СЪДИ,ЗАЩОТО АЗ СЪМ САМ В ТАЗИ БИТКА!!

Лек ден от мен и ще се забележим на Олимпийските игри в Токио през лятото ОБЕЩАВАМ! А по-късно може и да не се забележим на пистата към този момент!”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР