Вторият в схемата на тенис турнира в Барселона Григор Димитров

...
Вторият в схемата на тенис турнира в Барселона Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров спаси 2 мачбола и е на четвъртфинал

Вторият в схемата на тенис шампионата в Барселона Григор Димитров се класира на четвъртфиналите.

Българинът Малек Джазири от Тунис със 7:5, 3:6,.7:6(8) след повече от два часа и половина игра. От същия противник той загуби през февруари в Дубай.

В първата част африканецът проби за 3:2. Димитров върна брейка в осмия гейм. В 12-ия той съумя да осъществя четвъртия си сетбол.

Джазири стартира с пробив втората част. В четвъртия гейм Григор имаше три точки за връщането му, само че не съумя. В деветия гейм българинът даде три сетбола на противника след петата си двойна неточност. Тунизиецът осъществя още първия и изравни частите.

Още в откриващия гейм на заключителния сет Димитров имаше две точки за пробив, само че не съумя. На собствен ред Джазири направи брейк за 3:1. Григор се активизира и съумя да го върне с 3:4, когато противникът изпрати топката в навън. При 5:4 за него тунизиецът изиска здравна пауза. В 12-ия гейм 26-годишният хасковлия отрази мачбол и вкара частта в тайбрек.

В него промяната на половините пристигна при резултат 3:3 точки. Димитров имаше два следващи мачбола при 6:4, само че ги пропиля. После пропусна още един, а по-късно избави точка за продобиване на дуела на Джазири. При идната опция на собствен сервис българинът завоюва най-накрая мача.

В идващия кръг Гришо чака спечелилия от срещата сред Пабло Кареньо Буста (Испания) и Адриан Манарино (Франция).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР