Вторият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна и бивш

...
Вторият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна и бивш
Коментари Харесай

Кралев: Програмата за салоните не се случи заради престъпното бездействие на Кузманов и Радостин Василев

Вторият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна и някогашен министър на младежта и спорта Красен Кралев разяснява спрения план за създаване на физкултурни салони в учебните заведения в страната пред БНР.

„ Изключително забавно е да се наблюдава казусът със ориста на физкултурните салони, тъй като той е емблематичен за резултата на „ Промяната “ върху българското общество. През 2020 година организирахме публични поръчки, безусловно постоянни, с които бяха определени реализатори за строителството на близо 25 салона в цялата страна, един от които е и този в учебно заведение „ Найден Геров “ във Варна. Разбира се, бяха подписани контракти, парите бяха преведени предплатено, тъй като, в случай че не го бяхме създали, парите трябваше да се върнат в бюджета. За да започва строителството на салоните трябваше да се организира поръчка за строителен контрол. На нас времето не ни стигна, тъй като мандатът на държавното управление изтече, само че подготовката беше осъществена преди този момент от чиновниците в министерството. При влизането на екипа на служебния министър Андрей Кузманов, всичко това беше спряно. Без безусловно никакви пояснения – шест месеца тази поръчка не беше извършена “, напомни Кралев.

„ Накрая забележете – организираха я, беше определен реализатор, беше подписан контракт с изпълнителя за осъществяване на строителния контрол, само че не беше осъществено заплащане по този контракт, което не поражда правни последствия за осъществяване. Междувременно срокът за осъществяване на плановете, който министерството беше разписало с изпълнителите, изтече. За забавянето е отговорно Министерството на младежта и спорта. Тоест програмата за салоните не се случи поради незаконното безучастие на един длъжностен и един постоянен министър. Защото началото на мандата на Радостин Василев съответства и с интервала на преустановяване на договорите. Можеше да се удължи срокът на деяние на договорите, да се извърши заплащане към компанията за строителен контрол, с цел да може този развой да започва и срокът на договорите да бъде продължен с толкоз, колкото е забавянето по виновност на Министерството на младежта и спорта. Но не беше направено. Сега тече правосъдна процедура, която ще обясни кой е крив и кой е прав. Но салони няма. Единственият, който беше издигнат, тъй като самата община беше по-бърза, е в село Тополово в Асеновград. Него може да видите. Другият салон, който е безусловно подготвен, е този в учебно заведение „ Найден Геров “ във Варна “, изясни Красен Кралев.

Бившият министър изясни, че за там са нужни може би 10 хиляди лв. за дотъкмяване.

„ А не че изпълнителят го няма. Той не може да приключи салона, тъй като няма автограф от страна на министерството, които да одобряват обекта. Вие преди време сте интервюирали господин Иван Даскалов, който е шеф на компанията. Той споделя, че една от аргументите за забавянето е, че на терена за строителство е трябвало да бъдат отстранени част от дърветата, като това лишава към 3 месеца. „ Озеленяване “ към община Варна да го съгласува, да преценяват какви са дървесните типове, да се откри профилиран реализатор, който да реалокира тези дървета на уместно място. След това по време на строителството се сменят две служебни държавни управления, които по никакъв метод не демонстрират интерес към осъществяването, следенето и управлението на този градеж. Изпълнителят е уведомил министерството, само че от тяхна страна няма никакъв отговор. А след извършената социална поръчка изпълнителят е провел голям брой срещи с представители на Министерството на младежта и спорта. Към днешна дата министерството споделя, че подобен обект няма и не може да даде документ за приемане на обекта. Това е повода да няма физкултурен салон. Малко обаян кръг се получава “, изясни Кралев.

Според него този обаян кръг би трябвало да бъде разсечен от приключването на правосъдното дело.

„ Целият този безпорядък сътвориха служебните кабинети на Радев и постоянния на „ Промяната “, и то освен в този бранш, само че във всички браншове. Това с физкултурните салони е емблематичен образец за тяхното незаконно безучастие. Как може ти да проведеш поръчка и да не платиш за това? Ти забавяш осъществяването на тези планове и по-късно казваш – видите ли „ ГЕРБ били превели парите напред и по тази причина ги нямало “. Не, парите са тук, строителите желаят да работят. Причината да не се случат физкултурните салони и досега или да се случат като този в „ Найден Геров “, който е безусловно приключен, само че не може да бъде въведен в употреба, е единствено една единствена – в незаконното държание на служебния министър Андрей Кузманов и по-късно на неговия правоприемник Радостин Василев. И тези хора в този момент ни оферират отново от същото. Излиза госпожа Стела Николова от листата им, размята там някакви хартии, без да е осведомена със случая, прави си клипчета да изяснява за „ резултата ГЕРБ “. Да, резултатът на ГЕРБ е строителството, резултатът на „ Промяната “ е хаоса, прекъсването на инфраструктурните планове, които сме почнали и мятане на всички браншове и страната в безспорен безпорядък “, приключи той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР